avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Consecintele ridicarii unei constructii la tara; ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Consecintele ridicarii unei constructii la tara; parter + mansarda fara autorizatie

ce amenzi trebui sa suport
Cel mai recent răspuns: Gaby811 , utilizator 15:20, 8 Noiembrie 2010
Amenzile sunt prevazute de art. 26 din legea 50/1991 si se incadreaza intre 1.000 lei si 100.000 lei.
Buna ziua, am si eu o intrebare referitoare la o speta similara.

In anul 1997 cetateanul X demoleaza o casa in baza unei autorizatii. Pe terenul lasat liber acesta incepe sa construiasca o noua casa, insa acestuia nu i-a fost elibarata autorizatie de constructie datorita faptului ca la momentul respectiv terenul era in litigiu. In acelasi an X a fost amendat de catre primarie, insa acesta a continuat si a finalizat casa. Intre timp X a devenit proprietarul terenului respectiv.
In acest caz, care este procedura de intrare in legalitate si de intrare in posesia a unui titlu valabil de proprietate asupra casei?
Va multumesc pentru timpul acordat.

Mentionez ca la data aplicarii amenzii ( 1997 ) aceasta a fost contestata in instanta iar X a castigat procesul ( din cauza nerespectarii procedurii intocmirii procesului verbal ) iar pana in ziua de astazi nu i s-a mai aplicat nici o alta amenda referitoare la constructia casei fara autorizatie.
Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2010
Gaby811, utilizator
Puteti inscrie imobilul in Cartea Funciara in conditiile stabilite de OUG 64/2010 - art. I pct. 32,, pe baza urmatoarelor acte:
- certificat din care sa rezulte ca imobilul este inscris in registrul agricol si in evidentele fiscale
- documentatie cadastrala
Procedura este valabila in cazul imobilelor construite fara autorizatie de constructie.
Va multumesc mult pentru raspunsul rapid si va doresc o zi buna in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor - lipsa autorizatie de constructie niknik niknik Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in 2001 am cumparat un teren care avea si o casa construita. In intervalul 2001-2006 am modificat si extins constructia ... (vezi toată discuția)
Constructie fara acte balboa4you balboa4you buna ,detin un teren care inca nu este intabulat si as dori sa incep constructia unei case.cat de mari sunt penalizarile in cazul respectiv.adica in cel mai ... (vezi toată discuția)
Casa fara autorizatie de constructie, intrare in legalitate felisana felisana Am o situatie delicata. Casa in care locuim si detinem 1/2 a fost construita in anul 1970 dupa inundatii. Bunicii care detin cealalalta cota de 1/2 au obtinut ... (vezi toată discuția)