avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Efecte la divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Efecte la divort?

In timpul casatoriei am cumparat un apartament prin credit ipotecar, pe care l-am achitat in 4 ani de la obtinerea creditului. In 2oo5 pentru a beneficia de niste drepturi banesti de la serviciu, am vandut fictiv apartamentul socrilor, fara a mentiona si stramutarea dreptului de proprietate asupra bunurilor din casa. Acum vreau sa divortez si inainte de asta vreau sa obtin o procura prin notar de a putea vinde apartamentul si bunurile din casa inainte de a discuta despre divort cu sotia. Mentionez ca pina la achitarea apartamentului, ratele au fost platite din salariul meu ca si ratele pentru creditul cu care l-am achitat in final si la care mai platesc acum, pentru ca salariul sotiei era si este foarte mic. Sotia mea a plecat in orasul ei natal pentru a sta cu copilul si eu locuiesc singur in apartamentul cumparat prin credit. Daca il vand impreuna cu toate bunurile din casa, exista ceva efecte negative in viitor?
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 23:48, 16 Decembrie 2007
Daca apartamentul este bun comun nu-l puteti vinde fara acordul expres al sotiei
iuliannistor a scris:

am vandut fictiv apartamentul socrilor,
eu locuiesc singur in apartamentul cumparat prin credit. Daca il vand ....

Nu stiu ce inseamna fictiv in mintea dvs. dar eu zic ca .. pana una alta... nu prea mai aveti ce sa vindeti... (afara numai daca nu cumva vorbiti despre doua apartamente).
Ultima modificare: Marți, 4 Decembrie 2007
romascanu, moderator
Ca sa aveti apartamentul in proprietate comuna a dv., a sotilor, ar trebui intai sa anulati contractul de vanzare-cumparare initial.
Trebuie vazut si cand, in ce conditii ati vandut... Ar fi fost indicat sa faceti un contract de vanzare-cumparare care sa va avantajeze, pe care sa-l puteti desfiinta fara mari batai de cap...

Nu prea inteleg eu toata situatia, vreti sa va asigurati pe din dos ca va vor iesi lucrurile bine?... Procura aia de la notar, chiar de-o obtineti, nu inseamna ca veti putea pastra banii de pe apartament, caci ei se cuvin socrilor ca proprietari actuali, iar mandatarul e obligat prin procura si legislatie sa predea banii vanzatorului in numele caruia a vandut.
Si apoi cum obtineti de la socri procura sa le vindeti apartamentul? Sunt batuti in cap asa de rau, nu vor sti ce vor semna? :O

Veniti cu detalii ori mergeti la o consultatie juridica. Problema e destul de complicata si s-ar putea sa dureze ceva timp. In care va veti pierde in amanunte juridice. Ar fi bine sa va asigurati ca veti obtine ce vreti, oricum va va costa relativ putin in comparatie cu ceea ce veti obtine. :D
Bunurile comune se pot vinde doar cu acordul expres al ambilor soti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori, partaj marisus marisus doresc sa divortez din cauza neintelegerilor,avem doi copii 13 si 9 ani ,locuim intr-un apartament la care mai avem rate de achitat la banca,sotia nu doreste ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu sau vanzare imobil - rata prima casa Dorin_V Dorin_V Buna ziua, Am un credit prima casa unde eu sunt titularul creditului iar sotia este coplatitor. Suntem separati (inca nu suntem divortati), sotia locuieste ... (vezi toată discuția)