avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori, partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori, partaj

doresc sa divortez din cauza neintelegerilor,avem doi copii 13 si 9 ani ,locuim intr-un apartament la care mai avem rate de achitat la banca,sotia nu doreste divortul si impartirea bunurilor
ce se intampla in acest caz cu copiii si cum se impart bunurile?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:01, 23 Septembrie 2014
Art. 397 NCC

Exercitarea autorităţii părinteşti de către ambii părinţi

După divorţ, autoritatea părintească revine în comun ambilor părinţi, afară de cazul în care instanţa decide altfel. In ceea ce privește parcajul, se împart bunurile comune.
Trebuie neaparat sa apelati la un avocat, deoarece divortul si partajul sunt doua cauze distincte, iar copiii sunt problema cea mai mare...! Prin actiunea de divort instanta stabilește la cine ramân copiii sau care merge la tata si care merge la mama...!
multumesc in privinta copiilor e o idee buna
dar in privinta apartamentului daca nu doreste sa-l vanda si sa locuiasca in continuare in el o pot obliga sa se vanda apartamentul?
Da. Daca este luat prin credit ipotecar se poate ajunge la vanzare. Se impart si datoriile nu doar bunurile. Apelati la un avocat, deoarece veti avea nevoie de un specialist si in functie de situatai dvs veti putea alege varianta optima privind partajul.
va multumesc

Alte discuții în legătură

Divort + partaj gheorghe175 gheorghe175 Buna ziua Din pacate cred ca si eu ( noi ) vom ajunge la divort . Avem cu sotia impreuna si o fetita de 7 ani . Am mai multe intrebari : - Inainte de ... (vezi toată discuția)
Partaj cu 2 proprietati ladym7738 ladym7738 Am divorțat după 18 ani de căsnicie. Înainte de a mă căsători am primit de la serviciu un apartament. Când s-au dat apartamentele spre vânzare ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil, minori, prima casa DanRoibu DanRoibu Buna ziua, Ma aflu in ingrata pozitie a unui divort. Avem doi copii minori cu varstele de 6 si respectiv 2 ani. Deasemenea, apartament prin Prima Casa, de ... (vezi toată discuția)