avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident, caine lovit
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident, caine lovit

buna zziua.aseara un sofer,mi-a lovit cainele cu masina.l-ar fi putut evita,dar a spus ca se grabeste si nici nu are timp sa stea pana vine politia.am luat numerele.poate fi tras la raspundere?cainele are picioarele rupte.
Cel mai recent răspuns: iirina_19 , utilizator 13:04, 20 Octombrie 2010
Da, poate raspunde pentru infractiunea de distrugere din culpa.
Va fi obligat sa plateasca despegubiri.
Vorbiti cu el.
va multumesc.as vrea sa mai intreb,ca un simplu cetatean,daca cainele nu apartine nimanui,tot infractiune e?
In situatia asta se pune firesc problema,cine poate formula eventuala plangere,daca " victima " , nu are stapan !
In caz ca aveti posibilitatea a sustine si proba prejudiciile suferite de caine,daca va asumati responsabilitatea consumului nervos necesar unei eventuale solutionari in instanta,puteti formula plangere
Soferul daca are lovituri la masina,trebuie sa declare cele intamplate la politie in termen de 48 de ore.
Daca nu declara,suporta consecintele legii.
Dvs.puteti formula actiune civila in pretentii,bazata pe constarea politiei si actele medicale ale cainelui,prin care puteti solicita ca despagubiri sumele platite la vindecarea si recuperarea animalului.

N.B.
In mod cert nu se poate formula plangere penala pentru distrugerea din culpa a "obiectului/bunului",numit "caine"
Ultima modificare: Vineri, 24 Septembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Eu cred ca dumneavoastra sunteti vinovat, pentru ca animalele nu au ce sa caute pe sosele nesupravegheate. Daca as fi fost eu proprietarul masinii si mi-as fi sifonat masina din cauza cainelui, facem eu plangere penala pentru distrugere.

Alte discuții în legătură

Copilul meu a fost muscat de cainele vecinilor in strada si fapta a fost clasata ca fapta nu exista r.bobo.r r.bobo.r Buna seara.La incepul lunii lui septembrie copilul meu aflanduse in fata imobilului la joaca pe strada pe care locuiesc a fost atacat pe trotuar de cainele ... (vezi toată discuția)
Am calcat un caine cu masina th3dj th3dj Intr-o seara am trecut printr-un sat si din pacate am calcat un caine care a sarit in fata masinii grabindu-se sa ajunga acasa. Cainele s-a ridicat si ... (vezi toată discuția)
Raspunderea paznicului pentru fapta animalului MoldovanRaul MoldovanRaul Buna ziua. O parere, va rog, pe urmatoarea speta: Cineva intra cu masina in curtea unui om pentru a aduce pe cineva in vizita. In timp ce astepta in masina pe ... (vezi toată discuția)