buna zziua.aseara un sofer,mi-a lovit cainele cu masina.l-ar fi putut evita,dar a spus ca se grabeste si nici nu are timp sa stea pana vine politia.am luat numerele.poate fi tras la raspundere?cainele are picioarele rupte.
In situatia asta se pune firesc problema,cine poate formula eventuala plangere,daca " victima " , nu are stapan !
In caz ca aveti posibilitatea a sustine si proba prejudiciile suferite de caine,daca va asumati responsabilitatea consumului nervos necesar unei eventuale solutionari in instanta,puteti formula plangere
Soferul daca are lovituri la masina,trebuie sa declare cele intamplate la politie in termen de 48 de ore.
Daca nu declara,suporta consecintele legii.
Dvs.puteti formula actiune civila in pretentii,bazata pe constarea politiei si actele medicale ale cainelui,prin care puteti solicita ca despagubiri sumele platite la vindecarea si recuperarea animalului.
N.B.
In mod cert nu se poate formula plangere penala pentru distrugerea din culpa a "obiectului/bunului",numit "caine"
Eu cred ca dumneavoastra sunteti vinovat, pentru ca animalele nu au ce sa caute pe sosele nesupravegheate. Daca as fi fost eu proprietarul masinii si mi-as fi sifonat masina din cauza cainelui, facem eu plangere penala pentru distrugere.