avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme cu firma de asigurare, imi acopera decat 85% ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme cu firma de asigurare, imi acopera decat 85% ???

Buna Ziua.
Mi-a fost lovita masina in fata casei. E facuta praf masina.

la asigurare au evaluat masina la 90 de milioane si au zis ca ei nu acopera decat 85% din suma asta, iar cei de la service au zis ca o sa coste mai mult si ca urmeaza sa ne faca devizul

Acum exista doua variante
1-diferenta pt reparare sa o platesc eu
2-sa iau suma de 76 milioane si masina lovita si asta e...

e normal sa se intample asa ceva???

nu ar trebui asigurarea sa mi-o dea cum a fost, adica sa acopere toate daunele?

Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:58, 22 Septembrie 2010
Solicitati in scris pe ce baza au stabilit valoarea autoturismului la 90 milioane. Valoarea despagubirii este egala cu valoarea autoturismului la data accidentului din care se scade valoarea ramasa (0,1 ... 25% din valoarea autoturismului la data accidentului)
"din care se scade valoarea ramasa"? adica?

ealuarea de 90 milioane este oarecum corecta. nu aia ma deranjaza pe mine. ci faptul ca-mi dau numai 85%

de ce nu-mi dau despagubire 100% ?
Modul de despagubire este stabilit prin norme legale privind daunele provocate de autovehicule, la fel si evaluarea masinii la data accidentului.Cat priveste valoarea reparatiei, variaza de la reparator la reparator, functie de costul manoperei si a pieselor/materialelor.Ce puteti face, este sa verificati daca s-a facut corect calculul valorii reale(conform norme).
Majoritatea subiectelor discutate aici se refera la daunele RCA si puteati sa va lamuriti ca in caz de dauna totala(efectiva sau valorica) atunci cand nu se repara masina, se retine o valoare procentuala pentru epava(max 25%) si se plateste pagubitului numai diferenta .
Mai aveti si posibilitatea gasirii unui reparator mai ieftin, pentrun a va incadra cu valoarea devizului in suma oferita(daca ati verificat si este corecta)
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
nucu$, utilizator
Spuneti ca nu va deranjeaza suma stabilita pt. despagubire ci numai retinerea c/v epavei dar nu aveti ce face. Asta este legea. Sfaturile consultantilor sun f.bune. Atrebui sa cereti asiguratorului sa va dea in scris modul de calcul al valorii masinii la data evenimentului, poate mai castigati ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de despagubire ardaf prioan prioan Am vorbit azi cu cei de la ARDAF si au zis sa trec pe la ei sa semnez o cerere de despagubire. Reamintesc ca am avut un accident cu un autocar polonez, el ... (vezi toată discuția)
Plata daune autoturism avariat Tarana Tarana am dreptate intr-un incident cu un alt autoturism si reparatia depaseste valoarea lui la momentul incidentului.Daca vand autoturismul asa cum e fara sa-l repar ... (vezi toată discuția)
Cuantumul daunei r.c.a. mihaelacostescu mihaelacostescu Pe 1 noiembrie am facut un accident rutier, fara victime, dar care s-a produs din vina celuilalt sofer care a vrut sa intre in curte fara sa semnalizeze si ... (vezi toată discuția)