avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Contract de inchiriere-taxare inversa
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Contract de inchiriere-taxare inversa

Buna ziua,

In cazul inchirierii unui spatiu detinut de un SRL , cum se scrie factura cu TVA sau fara TVA?
Cel mai recent răspuns: gorno , utilizator 11:41, 6 Decembrie 2007
cum vrei, numai ca trebuie sa notifici si finantele daca vrei sa facturezi cu TVA:D
Multumesc pentru raspuns.Daca facturez fara TVA trebuie sa scriu ceva pe factura?Si nu trebuie notificata administratia?
Daca firma care factureaza este platitoare de TVA, se mentioneaza pe factura TVA-ul aferent chiriei. Daca nu este platitoare (nu s/a atins plafonul de 35.000 Eur, de ex.) si vrea sa devina, trebuie urmata procedura din codul fiscal, acordat de catre fisc atributul fiscal specific platitorului si abia dupa aceea factureaza cu TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva contract de inchiriere avas avas Buna ziua.La facturarea unei chirii mai este obligatorie notificarea adm. financiare daca se factureaza cu TVA? Se mai poate factura fara TVA? Multumesc (vezi toată discuția)
Tva pt spatiu inchiriat iuganum iuganum Buna . Sunt srl neplatitoare de TVA, si desfsor activitatea de comert intr-un spatiu inciriat pentru care emite factura cu TVA As dori sa stiu daca e vreun ... (vezi toată discuția)
Tva inchirieri persoana fizica suhoi suhoi Am un spatiu comercial proprietate personala (persoana fizica) pe care il am inchiriat catre o societate pentru suma de 100.000 EUR pe an. Contractul cu ... (vezi toată discuția)