avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Neplatitor de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Neplatitor de TVA

Fiind cabinet medical stomatologic nu sunt platitor de TVA. Am achizitii intracomunitare de 9000 eur. Stiu ca daca mai fac achizitii si depasesc plafonul de 10000 eur trec obligatoriu ca si platitor de TVA. Dar cum e posibil acest lucru daca conform legii nu am dreptul sa incasez de la populatie cu TVA. Cer niste lamuriri. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cactusul , utilizator 21:38, 25 Septembrie 2010
daca depasiti plafonul de 10.000 euro trebuie sa va inregistrati in scopuri tva pentru achizitii intracomunitare si sa folositi acest cod doar in acest scop, nu si pentru operatiuni interne.
asta nu inseamna ca deveniti platitor de tva in romania.

atentie!!! plafonul este de 10.000 euro, dar la cursul aderarii, adica 34.000 lei.
cred ca ati depasit plafonul....
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produse intracomunitare - tva nicoleta56 nicoleta56 Buna, Sunt manechiurista si vreau sa imi fac PFA. De curand am gasit un furnizor de produse din Germania. Am inteles ca PFA-urile nu sint platitoare de ... (vezi toată discuția)
Registru operatorilor intracomunitari birta birta un srl care nu va face achizitii din ue mai mari de 10000 eur curs aderare are obligatia inregistrarii in ROI. persoana impozabila cuprine si srl ? multumesc. (vezi toată discuția)
Achizitii ue sub plafon 10000 euro Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Firma nou infiintata,doreste sa faca o achizitie intracomunitara de 3.000 euro. Ce obligatii de inregistrare/declarare/plata/ are? (vezi toată discuția)