avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Registru operatorilor intracomunitari
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Registru operatorilor intracomunitari

un srl care nu va face achizitii din ue mai mari de 10000 eur curs aderare are obligatia inregistrarii in ROI. persoana impozabila cuprine si srl ? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 09:00, 25 Martie 2014
Orice companie care face achizitii intracomunitare de bunuri are obligatia inregistrarii in ROI. Mentionez ca dupa intregsitrarea in ROI, compania are obligatia ca in primele 5 zile ale lunii urmatoare facturii primite, sa modifice vectorul fiscal al societatii de la tva trimestrial la lunar, unde este cazul.
Persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile care efectuează achiziţii intracomunitare ce nu depăşesc plafonul de 10.000 euro la cursul din data aderării nu au obligaţia înregistrării în scopuri de TVA conform art. 153 indice 1 din CF şi nici în ROI.


deci daca srl nu face achizitie de 10000euro nu trebuie sa se inregistreze in ROI?
daca srl este platitor de tva lunar si desi nu face acizitii intracomunitare mai mari de 10000
de eur trebuie sa se inregistreze in ROI? citesc pe forum si sant in dilema cu notiunea de persoana impozabila .
Din moment ce are un cod de tva, trebuie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie depusa d301? sevenx sevenx Buna ziua, Un SRL neplatitor de TVA face o achizitie intracomunitara (fara a fi inregistrat in ROI intrucat valoarea achizitiei este sub 10000E) in luna ... (vezi toată discuția)
Tva deductibil intracomunitar Campean79 Campean79 Buna ziua. Referitor la tva deductibil intracomunitar. Cum se plateste ?? Mai exact. Daca cumpar din Germainia o masina care e 10000 eur + 1900 eur TVA, si ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari PIR001 PIR001 Buna ziua, Am un PFA - activitati de comert, neplatitor de TVA, cumpar din Germania cosmetice (cu TVA) le vand in Romania (fara TVA), trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)