avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... TVA deductibil intracomunitar
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

TVA deductibil intracomunitar

Buna ziua.

Referitor la tva deductibil intracomunitar. Cum se plateste ?? Mai exact. Daca cumpar din Germainia o masina care e 10000 eur + 1900 eur TVA, si imi apare pe situl lor ca e deductibil, cum se procedeaza ??

Cu stima
Cel mai recent răspuns: cristianbejan , utilizator 13:48, 14 Februarie 2013
Sunt 2 situatii:
1.Platitor TVA inregistrat in ROI : taxare inversa
2.Neplatitor sau platitor TVA neinregistrat in ROI : cheltuiala cu TVA german se inregistreaza direct pe cheltuieli.
PS.Avand firma oare de ce nu apelati la o firma de conta si puneti intrebari puerile?
Buna ziua,

Ma confrunt cu o situatie si nu stiu care e cea mai usoara rezolvare.

Trebuie sa fac o factura de prestari servicii pentru un client din Polonia. Si noi si ei suntem platitori de TVA. Factura este de cateva sute de euro si va fi singura pe anul acesta.

Multa lume imi spune ca pentru aceste operatiuni trebuie sa inscriu firma mea si cei carora le facturez trebuie sa se inscrie in registrul operatorilor intracomunitari.

Am gasit pe net ca in codul fiscal scrie acest articol:
"Persoanele impozabile si persoanele juridice neimpozabile care efectueaza achizitii intracomunitare ce nu depasesc plafonul de 10.000 euro la cursul din data aderarii nu au obligatia inregistrarii in scopuri de TVA conform art. 153 indice 1 din CF si nici in Registrul Operatorilor Intracomunitari"

Intrebarea este, acest articol se refera doar la achizitii sau si la vanzari?

E necesar sa ne inscriem in reg operatorilor intracomunitari sau nu?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 14 Februarie 2013
cristianbejan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva si roi microintreprindere iflorin11 iflorin11 Buna ziua, Anul acesta am infiintat o microintreprindere care presteaza servicii IT, dar este neplatitoare de TVA. Acum avem un client din UK, persoana ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare tva iflorin11 iflorin11 Avem o firma neplatitoare de TVA, in Romania. Am achizitionat acum cateva luni servicii IT de la o firma din Grecia care mi-a facturat fara TVA. Firma din ... (vezi toată discuția)
Obligativitate inscriere in scopuri de tva si roi ContSters333824 ContSters333824 Buna ziua, Va rog respectuos sa ma sprijiniti cu un sfat de speclialitate la speta de mai jos. Sunt unic actionar intr-o societatea comerciala ce produce ... (vezi toată discuția)