avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... este posibila admiterea plangerii penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

este posibila admiterea plangerii penale

o vecina deranjata de zgomotul unui local cheama foarte des politia care nu a amandat pana acum patronii localului deoarece actele precum si toate avizele sunt in regula.restul vecinilor se pare ca nu aud zgomotul doar o singura femeie.o ideea ar fi sa se intocmeasca o plangere penala importiva ei plangere intemeiata pe art 13 din legea 61/1991.nu sunt avocat si nu stiu daca aceasta plangere ar avea vreun rezultat sau daca fapta femeii de a chema politia incontinuu se incadreaza in prevederile art 13 din lege 61/1991.
sau se poate face altceva?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:42, 22 Septembrie 2010
opinia mea este ca nu se incadreaza in prevederile articolului la care faceti referire. e dreptul dansei pana la urma sa anunte organele de politie.
Nu sunt intrunite prevederile legale pentru infractiunea la care va referiti.
Totusi,cred ca orice persoana are dreptul la liniste in propria casa,iar faptul ca alti vecini nu formuleaza sesizari,nu inseamna ca acel local nu poate provoca zgomote deranjante.
Daca politia a procedat corect sau nu,nu putem aprecia de la distanta,iar pe de alta parte,cunoastem destule in legatura astfel de relatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema privind deteriorarea blocului de la zgomot puternic tiniza tiniza buna seara, am un vecin cam galagios...adica pune muzica la un volum care produce vibratii puternice in podeaua apartamentului meu si obstructioneaza orice ... (vezi toată discuția)
Pot asculta muzica tare? MFilip MFilip Buna ziua, As vrea sa aflu care imi sunt drepturile de a asculta muzica/face zgomot intre orele legal prevazute,respectiv daca exista o limita de decibeli ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice racfm racfm Am si eu o problema cu Jandarmeria ... Am un vecin , care la orice sunet, putin mai tare , cheama jandarmeria ( el locuieste in blocul de alaturi , iar ... (vezi toată discuția)