avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract apa

o persoana locuieste intr-un bloc unde nu exista asociatie de proprietari. Furnizorul de apa spune ca suntem obligati sa ne constituim in asociatie sau sa delegam un locatar de pe scara care sa incheie contract de apa si canalizare. Daca nu facem aceste lucruri,ei nu incheie contract individual cu fiecare locatar si vom plati la pausali.Este corect,ce face furnizorul de apa?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:33, 23 Septembrie 2010
Da ,este perfect legal
Asociatia de proprietari este persoana juridica care incheie contracte de furnizare servicii cu prestatorii de servicii (apa,curent,gunoi,electrica ,etc)
Va revine obligatia sa parcurgeti continutul dispozitiilor L nr 230/2007 si a normelor de aplicarea HG nr 1588/2007 care reglementeaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiior de proprietari
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
ynocentta, utilizator
Bine,bine,asociatia de proprietari este persoana juridica dar un locatar de pe scara,care sa incheie contract in numele si pt. ceilalti locatari,este persoana juridica?Nu inteleg.
Furnizorul de servicii detine obligatia sa incheie contract furnizare servicii cu asociatia de locatari/proprietari
Dvs mentionati ca furnizorul de servicii
a spus ca sunteti obligati sa ne constituim in asociatie sau sa delegam un locatar care sa incheie contract de apa si canalizare,.Daca nu facem aceste lucruri ei nu incheie contract individual cu fiecare locatar si vom plati la pausal

Deci,sistematic :
- contractul incheiat intre furnizorul de servicii si asociatie-pentru materializare necesita anumite conditiii
2-contractul individual incheiat intre furnizor si fiecare proprietar ,necesita existenta de contoare individuale
In raport de interesul majoritatii,convocati adunare generala in conformitate cu dispozitiile mentionate,luati in discutie solicitarea furnizorului de servicii si in raport de masurile adoptate ,urmeaza sa desfasurati urmatoarele etape
Pai,daca noi nu suntem asociatie de proprietari,ce adunare generala sa convoc?
Tocmai pentru faptul ca nu sunteti constituiti, inca, in asociatie de proprietari trebuie sa va sfatuiti cu vecinii, sa formati un grup de initiativa, sa chjemati proprietarii intr-o sedinta. Acolo va alegeti un comitet si un presedinte care se vor ocupa, in numele dumneavoastra, de infiintarea asociatiei de proprietari. In aceeasi adunare se poate stabilio ca, pana la infiintarea asociatiei (functionarea legala poate incepe doar peste cateva luni), sa-l desemnati pe presedinte sa incheie contract cu furnizorul in numele dv., asa cum vi se solicita.

Alte discuții în legătură

Pot instala apometre daca nu exista asociatie de locatari ? vr_elna vr_elna Tocmai am achizitionat un apartament care nu are apometre instalate si nici vecinii nu au. Cand am fost sa schimb actele pe numele meu am intrabat daca pot ... (vezi toată discuția)
Bloc nou - cum ne inscriem in asociatie? ralu0308 ralu0308 va rog sa ma ajutati cu un sfat: m-am mutat de 1 luna intr-un apartament in bloc nou si as dori sa stiu cum ne putem inscrie intr-o asociatie de proprietari. ... (vezi toată discuția)
Fără conducere în asociație licurici- licurici- Situația noastră este ca președintele AP a murit. Vicepreședintele s-a mutat la fiul lui în alt oras , dar are încă apartamentul în bloc, si nu mai ... (vezi toată discuția)