avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dobanda majorata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dobanda majorata

buna ziua,
Ma numesc Georgiana Ducman si atazi, 6 sept.2010, am fost la Banca Romaneasca unde am contractat un credit prin refinantare in 2007. Credit cu dobanda fixa in primul an si apoi variabila. Azi am cerut desfasuratorul ratelor si am constatat ca marja bancii a crescut de la 4,3 la 6,1 ceea ce contravine OUG50 / 2010. Explicatia a fost ca s-a marit marja pentru ca a scazut dobanda care trebuia raportata la indicele Robor (creditul este in lei) si atunci au marit marja. Explicatia mi se pare infantila si neargumentata. Rugamintea este sa ma ajutati cu un raspuns, in prima faza - daca este corect ceea ce a facut banca sau nu? (poate nu am inteles eu bine articolele din ordonanta - si poate banca nu a gresit).
Apoi am inteles ca s-au infiintat grupuri sau asociatii care doresc sa actioneze bancile in judecata (am inteles ca ANPC nu isi permite sa deruleze procese pentru o singura persoana) - as dori sa stiu daca ma puteti indruma spre unul din aceste grupuri.

sper ca am fost completa si explicita,
Cu respect
Georgiana Ducman
Cel mai recent răspuns: Doncean , utilizator 20:30, 22 Septembrie 2010
Totusi ati semnat pentru dobanda variabila dupa primul an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional oug50/2010 - Elibet - Elibet Ajutor, ce sa fac? am un credit cu dobanda variabila, la o banca comerciala, credit din 2006. La acel moment, dobanda anuala (DAE) era de 17.68% la ron. ... (vezi toată discuția)
Contract credit ghcar ghcar Buna ziua, Se mai poate micsora povara unui contract de credit (considerand prevederile OUG50/2010) in care: 1) comisionul de rambursare in avans este ... (vezi toată discuția)
Incheiere act aditional oug 50/2010 cu banca-abuz? dinu constantin dinu constantin am primit invitatia bancii de a semna un act aditional pentru un credit auto luat in 2008. fata de cotatia ROBOR au mai cerut o marja nu sunt de acord cu ... (vezi toată discuția)