avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despre mansarda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despre mansarda

De curand a venit o firma care doreste sa construiasca o mansarda la blocul meu.
Am ramas surprins cand mi-au ceruit sa le dau actul de cadastru al apartamentului.I-am intrebat pt. ce anume insa nu au stiut sa-mi spuna ,motivand ca trebuie pus la dosar.
Se poate va rog sa-mi spune-ti daca este necesar a pune la dispozitia lor acest document?La prima vedere pare dubios ,fiindca nu mi-au oferit un raspuns clar cu privire la utilizare acestui document.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:19, 23 Septembrie 2010
nu, nici intr-un caz...:confused: in primul rand asociatia din care face parte blocul, trebuie sa aiba cunostiinta de aceasta intentie de mansardare si apoi aceasta nu se poate face fara acordul majoritatii locatarilor. Aveti mare grija, inca nu au murit toti excrocii...;)
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
nu trebuie sa le dati nimic..decat acordul dvs in scris, daca doriti sa va construiasca mansarda.. dar atentie! aceea mansarda ar trebui sa fie coproprietatea dvs si a celorlalti din bloc..d aca cedati drepturile asupra ei firmei ce mansardeaza, trebuie sa va despagubeasca cumva..
Pentru construirea unei mansarde, intai de toate, trebuie convocata o adunare generala special pentru acest subiect, se propune, se voteaza ...se vede in ce masura mansarda va apartine proprietarilor asociatiei sau se va vinde (caz in care se merge la notar pentru contractele de vanzare-cumparare a suprafetei cu pricina).....ehei...e mult de facut la nivel de asociatie pana sa se faca acest lucru.

Nu dati nimic din actele casei unor straini! Tot ce se face in acel bloc trebuie facut prin asociatia de proprietari!
Daca doriti sa va feriti de eventuale situatii neplacute,nu puneti la dispozitie documente ce va apartin ,dvs si bunurilor dvs
Mansardarea unui imobil se realizeaza prin procedura complexa ,in care asociatia de locatari/proprietari trebuie sa se implice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu imobiliar ciolpi ciolpi Am un prieten ce locuieste intr-un bloc de 4 nivele in Colentina si recent Asociatia de proprietari a primit o solicitare cu privire la posibilitatea cedarii ... (vezi toată discuția)
Mansarde asistent asistent De ce aprobari are nevoie o firma care vrea sa construiasca mansarde? (vezi toată discuția)
construire acoperis bloc bisy83 bisy83 Buna ziua. La noi in bloc s-a mutat un arhitect la etajul 4 care s-a hotarat sa faca acoperis blocului si i-a convins si pe cei de la et 4.Au inceput ... (vezi toată discuția)