avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Litigiu imobiliar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Litigiu imobiliar

Am un prieten ce locuieste intr-un bloc de 4 nivele in Colentina si recent Asociatia de proprietari a primit o solicitare cu privire la posibilitatea cedarii suprafetei terasei blocului in vederea mansardarii, cu despagubirile de rigoare.
Intrebarea mea e : Ce procent din Asociatia de proprietari e necesar a fi de acord pentru aprobarea de astfel de propuneri venite catre Asociatie?
Exista vreo cale prin care poate ataca, unul din proprietari, o eventuala acceptare a acestei propruneri?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:34, 26 Ianuarie 2011
Terasa blocului este coproprietate indiviza . Fiecare locatar (propriear) are cota sa parte din acea suprafata. In mod normal, toti proprietarii trebuie sa/si dea acordul pentru mansardare, fiind vorba de caracterul indivizibil al suprafetei comune.
Dreptul de proprietate si cota asupra partilor comune este trecut in contractul de cumparare al apartametului fiecarui locatar.
Cauta pe net Legea nr.170/16.07.2010. In art.I gasesti raspunsul la intrebare. Sau cauta direct Legea nr.7/1996 si vezi art.45 alin.3-7 cu ultimele modificari aduse prin Legea 170/2010. Imi pare rau dar e mult de scris :-)
2/3 dintre proprietari, aceasta este obligatia de acord, conform legii 170/2010.
Textul acesteia il gasiti in primul topic al sectiunii noastre Documentatie specifica asociatiilor de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota indiviza din proprietate petrecristinel petrecristinel locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, la ultimul nivel,apartamentul fiind luat cu credit ipotecar.asociatia doreste mansardarea blocului si cei de la etajul 4 ... (vezi toată discuția)
Legea mansardarii 170/2010 anna diandra anna diandra ma puteti ajuta va rog cu pasii care trebuie sa-i urmez ca sa obtin terasa acoperisului a blocului in care stau ,pentru a-mi face mansarda? (vezi toată discuția)
Mansardare 2011 izaandre izaandre Buna ziua! Stau intr-un bloc construit in anul 1974 la etajul 4. Se doreste mansardarea blocului,dar eu nu sunt de acord,pentru ca am doi copii mici si imi e ... (vezi toată discuția)