avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit sponsorizare studii facultate angajat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

sponsorizare studii facultate angajat

Buna seara,

O firma poate plati pentru un angajat ,studiile de la facultate?
Se incheie un contract de sponsorizare sau de acordare bursa privata,intre angajat si firma?

Pentru angajat sunt venituri neimpozabile iar pentru firma sunt limitate cf CF.

3/000 CA si 20% din impozit pe profit datorat?

Este un articol ,pe care nu l-am inteles din legea sponsorizarii:
Art. 8. - (1) Persoanele fizice sau juridice romane, care efectueaza sponsorizari in domeniile prevazute la art. 4, beneficiaza de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizarilor, dar nu mai mult de:
a) 10% din baza impozabila pentru sponsorizari in domeniile: cultura, arta, invatamant, sanatate, asistenta si servicii sociale, actiuni umanitare, protectia mediului;
b) 8% din baza impozabila pentru sponsorizari in domeniile: educatie, drepturile omului, stiinta-cercetare fundamentala si aplicata, filantropic, de intretinere, restaurare, conservare si punere in valoare a monumentelor istorice, sport - cu exceptia fotbalului;
c) 5% din baza impozabila pentru sponsorizari in domeniile: religios, social si comunitar, reprezentarea intereselor asociatiilor profesionale, fotbal.
(2) Persoanele fizice sau juridice romane, care efectueaza acte de mecenat in conditiile prezentei legi, beneficiaza de reducerea bazei impozabile cu echivalentul acestora, dar nu mai mult de 10% din baza impozabila.@
(3) Totalitatea reducerilor aplicate bazei impozabile pentru sponsorizarile efectuate potrivit alin. (1), cumulate cu cele aferente actelor de mecenat, nu poate depasi 10% din venitul sau din profitul impozabil, dupa caz.@

Nu inteleg care din deducri se aplica cele din CF sau si cele din legea sponsorizarii?

Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 15:51, 23 Septembrie 2010
se aplica prevederile din cod

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare ong Cristian_tm Cristian_tm Persoanele fizice sau juridice romane, care efectueaza sponsorizari in domeniile prevazute la art. 4, beneficiaza de reducerea bazei impozabile cu echivalentul ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare angajati adriana m adriana m Bună ziua,tuturor,am o nelămurire privind sponsorizarea propriilor angajați și aș dori să mă ajutați pentru că nu sunt contabil ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare ContSters740 ContSters740 Buna ziua Am urmatoarea nelamurire: daca un srl face o sponsorizare unei persoane fizice in scopuri culturale, cota dedusa din profit este de 10% sau 5%? ... (vezi toată discuția)