avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calomnie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calomnie?

Sunt chemat la postul de politie printr-o reclamatie facuta de o vecina senila, precum ca i-am furat ceva din gradina...Locuiesc in oras si acolo am o resedinta de vacanta...intravilan, fara constructie de locuit!Am fost apelat astazi de seful de post precum ca am dosar penal....este posibil?Exista , probabil ,un martor-vecin-betiv , avid dupa bani , care certifica faptul ca am fost prezent in proprietatea mea vis-a vis de gradina praduita!!!! Cum sa procedez???Ma prezint sigur la audieri...sa iau si un avocat?? Ce sa fac???
Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 09:39, 26 Septembrie 2010
Prezentati- va la postul de politie, discutati cu lucratorul care instrumenteaza cauza si, functie de ceea ce rezulta din discutii, puteti solicita un termen pentru a va prezenta la audiere cu un avocat!
Aveti dreptul sa nu dati nici o declaratie in scris, daca nu doriti!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
m.belu, utilizator
Domnule,sarcina administrarii probelor in procesul penal revine organelor de urmarire penala.Va veti duce la postul de politie doar citat-cu citatie-,dupa care solicitati sefului de post sa stampileze citatia,cu data prezentarii dvs.si semnatura sa,dupa care declarati verbal ca nu doriti sa declarati nimic,in temeiul art.70 cod procedura penala,dupa care plecati unde aveti treaba.Aceasta,doar daca stiti ca intr adevar nu ati comis o infractiune.


andymaurul
Ultima modificare: Joi, 23 Septembrie 2010
andymaurul, utilizator
Va multumesc pentru promtitudine....oricum maine , la solicitarea telefonica a sefului de post ma voi prezenta , la ora indicata , in schimb doresc sa stiu daca intr-adevar poate fi intocmit vreun dosar penal fara sa fiu audiat si daca exista posibilitatea sa fiu retinut fara voia mea!?!Ma refer daca o reclamatie , in functie de gravitate , poate duce la retinere si prezentata Parchetului spre solutionare!Sunt subit surprins si necajit ca sunt purtat pe drumuri , lipsind de la servici pentru niste aiureli!
Nu va cunoasteti drepturile....Codul de procedura penala ne arata ca va prezentati la politie,in speta,doar in baza unei citatii scrise in care se arata:

denumirea institutiei care va cheama;dosarul in care sunteti chemat;calitatatea procesuala pe care o aveti;ora la care trebuie sa va prezentati;stampila organului emitent;semnatura sefului de post.Cum poate dovedi ca v-a chemat?Daca veti da o declaratie scrisa,iar sefului de post nu-i va conveni aceasta,o va rupe,iar dvs.nu veti putea face dovada ca ati dat aceasta declaratie,pt ca nu veti putea face dovada ca ati fost legal citat.

In lipsa acestei citatii sau a acestor mentiuni,seful de post nu poate intreprinde nimic,din punct de vedere legal.

andymaurul
Ultima modificare: Joi, 23 Septembrie 2010
andymaurul, utilizator
Domnule sunati si spuneti-i politistului ca va angajati avocat ,nu vedeti ce haos este peste tot.Nu riscati sa va stresati mai mult decat trebuie ,lasati profesionistii sa se ocupe de aceste probleme.Succes

Alte discuții în legătură

Mandat de aducere ?! francisca_maria francisca_maria Buna ziua, intr-o seara pe la ora 21 suna la usa parintilor mei un politist foarte nervos si suparat ca \"vin pe timpul meu si cu masina mea si sunt ... (vezi toată discuția)
Mod de citare loredana96 loredana96 se poate chema invinuitul la politie, pentru a depune declaratie, prin telefon? (vezi toată discuția)
Inselaciune? av_emy av_emy Am rugamintea sa ma ajutati, daca se poate , in urmatoarea problema: in urma cu 2 luni un prieten a trimis prin posta un telefon spre vanzare(a dat anunt ... (vezi toată discuția)