avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... infiere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

infiere

Povestea mea este putin mai complicata.Fiul meu nascut inainte de casatorie si diagnosticat cu autism si oligofrenie a fost infiiat de parintii mei cind avea 7 ani.Acum are 33.A crescut intre cele doua familii.Parintii,sotul si cei doi copii ai nostrii.Stie ca eu sint mami,mamaie e mamaie,tati e tati.Intre timp parintii mei au decedat,iar el a ramas in grija sorei mele si a unei femei platite.Eu locuiesc de 7 ani in USA. si as dori sa-l pot lua la mine.Ce sanse am ca sa-mi devina din nou fiu,pt.ca acum el este fratele meu.Ce pista pot urma?Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: erikapodgoreanu , utilizator 14:38, 23 Septembrie 2010
din pacate nu exista nici o cale.
poti sa-i faci chemare sau sa soliciti reintregirea familiei.
Adoptia dintre frati este interzisa. (art. 8, alin 1 din legea nr. 273/2004 privind regimul juridic al adoptiei)
Ultima modificare: Joi, 23 Septembrie 2010
cher, utilizator
Daca se poate demonstra ca sint mama biologica,iar adoptia se face in interesul celui infiiat , (tinind cont ca este handicapat pshic) ce impedimente ar fi? o cerere de reintregire a familiei in cazul in care el ramine fratele meu,dureaza intre 8-10 ani,iar o chemare presupune doar o vizita.Ce pierde statul roman?Scuteste plata unor pensii.(are pensie de handicap ,urmas si insotitor)multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O family este formata din mama, tata si 8 frati, dintre care ... lauramaria2021 lauramaria2021 o family este formata din mama, tata si 8 frati, dintre care unul este infiiat potrivit ..filiatiunii firesti< in 1956 . in urma succesiunii dupa tata, la ... (vezi toată discuția)
O succesiune dupa bunica . Oana selena Oana selena Bunica mea ,a decedat in 1992 si bunicu inaintea dansei ,au 5 copii ,dintre care tatal meu a decedat in 2004 si al frate la 2 ani dupa el.Familia nu a ... (vezi toată discuția)
Infierea unui major andreyutza andreyutza Buna seara, Va cer si eu parerea intr-o problema: Mama s-a recasatorit acum 15 ani iar eu inca port numele fostului sot al mamei si doresc sa fiu infiata de ... (vezi toată discuția)