Lucrez la o primarie la achizitii publice si ma confrunt cu o problema si nu stiu cum sa o rezolv pe cale legala. Avem serviciul de salubrizare infiintat, dar prin hotararea consiliului local s-a aprobat delegarea de gestiune. Problema este ca in urma licitatiei deschise nu am reusit sa concesionam serviciul, iar reluarea procedurii dureaza mult. Noi vrem sa incheiem o forma de contract cu un operator economic sa presteze serviciul de salubritate pana reusim sa il concesionam in urma licitatiei. Intrebarea mea este daca e corect, din punct de vedere legal si ce forma de contract putem incheia cu respectivul operator economic (de prestare de servicii, de colaborare)
Art. 25. - (1) Pentru desfasurarea procedurii licitatiei este obligatorie participarea a cel putin 3 ofertanti.
(2) Plicurile, inchise si sigilate, se predau comisiei de evaluare la data fixata pentru deschiderea lor, prevazuta in anuntul de licitatie sau in anuntul negocierii directe, dupa caz.
(3) Dupa deschiderea plicurilor exterioare in sedinta publica, comisia de evaluare elimina ofertele care nu contin totalitatea documentelor si a datelor prevazute la art. 11.
(4) Pentru continuarea desfasurarii procedurii de licitatie este necesar ca dupa deschiderea plicurilor exterioare cel putin 3 oferte sa intruneasca conditiile prevazute la art. 11 alin. (3).
Art. 26. - Dupa analizarea continutului plicului exterior, secretarul comisiei de evaluare intocmeste procesul-verbal in care se va mentiona rezultatul analizei.
Art. 27. - Deschiderea plicurilor interioare se face numai dupa semnarea procesului-verbal prevazut la art. 26 de catre toti membrii comisiei de evaluare si de catre ofertanti.
Art. 28. - Sunt considerate oferte valabile ofertele care indeplinesc criteriile de valabilitate prevazute in caietul de sarcini al concesiunii.
Art. 29. - (1) In urma analizarii ofertelor de catre comisia de evaluare, pe baza criteriilor de valabilitate, secretarul acesteia intocmeste un proces-verbal in care mentioneaza ofertele valabile, ofertele care nu indeplinesc criteriile de valabilitate si motivele excluderii acestora din urma de la procedura de atribuire.
(2) Procesul-verbal se semneaza de catre toti membrii comisiei de evaluare.
Art. 30. - (1) In baza procesului-verbal care indeplineste conditiile prevazute la art. 29, comisia de evaluare intocmeste, in termen de o zi lucratoare, un raport pe care il transmite concedentului.
(2) In termen de 3 zile lucratoare de la primirea raportului comisiei de evaluare, concedentul informeaza, in scris, cu confirmare de primire, ofertantii ale caror oferte au fost excluse, indicand motivele excluderii.
(3) Raportul prevazut la alin. (1) se depune la dosarul concesiunii.
Art. 31. - (1) Pe parcursul procedurii de licitatie, comisia de evaluare poate propune concedentului solicitarea oricaror clarificari si completari necesare, potrivit art. 38 din ordonanta de urgenta.
(2) In termen de 3 zile lucratoare de la primirea propunerii comisiei de evaluare, concedentul o transmite ofertantilor vizati.
(3) Ofertantii trebuie sa raspunda la solicitarea concedentului in termen de 4 zile lucratoare de la primirea acesteia.
SECŢIUNEA a 3-a
Negocierea directa
Art. 32. - In cazul in care nu au fost depuse cel putin 3 oferte valabile in cadrul celei de-a doua licitatii publice, concedentul va decide initierea procedurii de negociere directa.
Art. 33. - Concedentul procedeaza la publicarea anuntului negocierii directe, in conditiile art. 27 din ordonanta de urgenta si cu respectarea art. 14.
Art. 34. - Art. 27-30 se aplica in mod corespunzator procedurii negocierii directe.
Art. 35. - La data prevazuta in anuntul negocierii directe pentru inceperea procedurii, concedentul programeaza ofertantii si ii informeaza, in scris, despre data negocierii directe.
Art. 36. - Pentru negocierea directa va fi pastrata documentatia de atribuire aprobata pentru licitatie.
Art. 37. - (1) Concedentul va negocia cu fiecare ofertant la data stabilita conform programarii.
(2) Negocierile se desfasoara potrivit conditiilor prevazute in documentatia de atribuire.
(3) Criteriile pentru valabilitatea ofertelor, prevazute la art. 28, nu pot face obiectul negocierii.
Art. 38. - (1) Pe parcursul procedurii de negociere directa, comisia de evaluare poate propune concedentului solicitarea oricaror clarificari si completari necesare, potrivit art. 38 din ordonanta de urgenta.
(2) In termen de 3 zile lucratoare de la primirea propunerii comisiei de evaluare, concedentul o transmite ofertantilor vizati.
(3) Ofertantii trebuie sa raspunda la solicitarea concedentului in termen de doua zile lucratoare de la primirea acesteia.
contr de prestari servicii cf art 19 din oug34/2006 daca nu depasiti 15000 de euro.trebuie sa aveti hotararea consiliului local pentru delegarea directa...si sa desemnati tot in consiliul local si operatorul economic...