avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pentru cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pentru cercetare disciplinara

trebuie sa fiu anuntat despre cercetarea disciplinara doar in scris?sau daca convocarile ptr plecarea la lucru in strainatate se faceau doar telefonic nu era normal si o convocare ptr cercetare sa se faca si telefonic?cum pot proba in instanta ca nu au aplicat aceasi regula si ptr cercetare?si cele scrise nu am fost la domiciliul in acea zi(au trimis prin TNT posta)care ma sunat si leam zis ca maine sunt la domiciliu dar na mai venit.a 2 oara prin posta care iar dupa 2 zile au trimiso inapoi.eu am fost oprit de la lucru din dat de 25.01.2010. si am dat o declaratie inregistrata la firma.dar prima convocare deabia in 07.04.2010 sa facut ptr cercetarea disciplinara.astept raspunsuri cine poate raspunde.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 23 Septembrie 2010
În vederea desfăşurării cercetării disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat în scris de persoana împuternicită de către angajator să realizeze cercetarea, precizându-se obiectul, data, ora şi locul întrevederii.
Notele de relaţii, referatele, notele explicative nu fac dovada efectuării cercetării prealabile. Aşadar, angajatorul trebuie să dovedească faptul că a convocat în scris salariatul, precizând obiectul, data, ora şi locul convocarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate dovedi nulitatea unei note explicative? Aldease Aldease Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu o informatie exacta? Respectiv cum poate demonstra nulitatea unei note explicative date de catre salariat? Se poate ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara, procedura instiintare salariat alinapencu alinapencu Buna ziua, in cazul in care am un salariat caruia doresc sa-i fac cercetare disciplinara, cum il instiintez?personal sau prin posta? (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara pap pap Un angajat a primit un document în care scrie asa În vederea demarării procedurii de cercetare disciplinara ca urmare a rapoartelor declarațiilor depuse ... (vezi toată discuția)