avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara, procedura instiintare salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara, procedura instiintare salariat

Buna ziua,
in cazul in care am un salariat caruia doresc sa-i fac cercetare disciplinara, cum il instiintez?personal sau prin posta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:29, 27 Ianuarie 2014
in scris.
Conform art.251 alin.2 C.mun., in vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de persoana imputernicita de catre angajator sa realizeze cercetarea, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii.

Convocarea la cercetarea disciplinara se poate trimite salariatului prin scrisoare recomandata la domiciliul sau resedinta comunicata de acesta angajatorului, in ipoteza refuzului primirii convocarii sau a lipsei salariatului din unitate.

Comunicarea convocatorului prin serviciile poştale, cu scrisoare recomandată cu dovadă de primire, sau înmânarea convocării personal şi atestarea primirii prin semnătură, pe un alt exemplar, sunt fară îndoială modalităţi de comunicare care nu pot fi contestate. ( C.A. Bucureşti, s. a VII-a civ., confl. muri. şi asig. soc., dec. nr. 5303/R/08.10.2012)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocator cercetare disciplinara simovi27 simovi27 Buna ziua, Fiind in timpul serviciului am fost chemat la HR pentru a lua la cunostiinta despre convocatorul la comisia disciplinara pentru o presupusa fapta. ... (vezi toată discuția)
Copiat date confidentiale dhaneeey dhaneeey Angajatorul mi-a accesat adresa personala de e-mail (fara acordul meu - parola ramasese memorata in browser) si acolo a gasit anumite documente confidentiale ... (vezi toată discuția)