avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Copiat date confidentiale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Copiat date confidentiale

Angajatorul mi-a accesat adresa personala de e-mail (fara acordul meu - parola ramasese memorata in browser) si acolo a gasit anumite documente confidentiale (ale firmei). Am inteles ca doreste sa faca o cercetare disciplinara urmand sa ma concedieze.
Ce as putea face in acest moment sa scap cu o sanctiune mai usoara sau mai este posibila desfacerea contracului de munca cu acordul partilor in aceasta situatie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2015
dhaneeey, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:17, 21 Martie 2015
Puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor pana la inceperea cercetarii disciplinare.
Buna dimineata,

in masura in care acele documente se aflau in posta electronica personala fara acordul scris al angajatorului, recomandat ar fi sa nu mizati foarte mult pe faptul ca angajatorul a accesat adresa de posta electronica fara acordul dvs., in conditiile in care pc-ul este prop. firmei si asa cum chiar dvs. afirmati parola era memorata, prin urmare accesibila angajatorului.

Recomandat este sa discutati cu angajatorul si sa ajungeti la o solutie convenabila de ambele parti!

Succes!
Am inteles ca deja s-a contractat un avocat pentru a efectua aceasta cercetare disciplinara. In plus deja mi s-a spus cand sa ma prezint la sediul firmei pentru a participa la aceasta cercetare disciplinara. Mai exista vreo sansa de a scapa macar cu desfacerea contractului de munca cu acordul partilor in aceasta situatie?

Nici angajatorul nu si-a respectat anumite puncte din cim, pot miza pe acestea?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2015
dhaneeey, utilizator
1. Chiar daca vi s-a spus , dvs aveti posibilitatea sa depuneti cererea pentru incetraea c.i.m. cu acordul partilor.

In vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de persoana imputernicita de catre angajator sa realizeze cercetarea, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii. (art.251 alin.2 C.mun.)

Prin urmare, comunicarea orala ca in data de veti fi cercetat disciplinar nu are niciun efect juridic.

Convocarea la cercetarea disciplinara se poate trimite salariatului prin scrisoare recomandata la domiciliul sau resedinta comunicata de acesta angajatorului, in ipoteza refuzului primirii convocarii sau a lipsei salariatului din unitate.

Comunicarea convocatorului prin serviciile poştale, cu scrisoare recomandată cu dovadă de primire, sau înmânarea convocării personal şi atestarea primirii prin semnătură, pe un alt exemplar, sunt fară îndoială modalităţi de comunicare care nu pot fi contestate. ( C.A. Bucureşti, s. a VII-a civ., confl. muri. şi asig. soc., dec. nr. 5303/R/08.10.2012).

2. Ce obligatii nu si-a indeplinit angajatorul?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu mi-a oferit zilele de concediu de anul trecut, desi depusesem cerere de concediu, motivand ca e mult de lucru.
M-a pus sa muncesc si in pauza de masa motivand ca e mult de lucru.
Am efectuat sarcini care nu sunt prezente in fisa postului. De asemenea nu au nicio legatura cu codul COR pe care am fost incadrat.

Nu mi-a dat in scris cele relatate mai sus, dar pot justifica usor.
Am vreo sansa?

Am sters de fata cu angajatorul acele date confidentiale. Si nu exista nicio dovada ca as fi transmis mai departe acele date.
Din cate am inteles angajatorul doreste sa semnez si niste clauze suplimentare de confidentialitate. Ma pot lega de acest lucru pentru a nu imi inchide contractul disciplinar?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2015
dhaneeey, utilizator

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara, procedura instiintare salariat alinapencu alinapencu Buna ziua, in cazul in care am un salariat caruia doresc sa-i fac cercetare disciplinara, cum il instiintez?personal sau prin posta? (vezi toată discuția)
Convocator cercetare disciplinara simovi27 simovi27 Buna ziua, Fiind in timpul serviciului am fost chemat la HR pentru a lua la cunostiinta despre convocatorul la comisia disciplinara pentru o presupusa fapta. ... (vezi toată discuția)
Abs nemotivate alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, Am urmatoarea problema: un salariat lipseste nemotivat din data de 12.12.2012, vineri 14.12.2012 am primit si inregistrat referatul, cu data de ... (vezi toată discuția)