Angajatorul mi-a accesat adresa personala de e-mail (fara acordul meu - parola ramasese memorata in browser) si acolo a gasit anumite documente confidentiale (ale firmei). Am inteles ca doreste sa faca o cercetare disciplinara urmand sa ma concedieze.
Ce as putea face in acest moment sa scap cu o sanctiune mai usoara sau mai este posibila desfacerea contracului de munca cu acordul partilor in aceasta situatie?
in masura in care acele documente se aflau in posta electronica personala fara acordul scris al angajatorului, recomandat ar fi sa nu mizati foarte mult pe faptul ca angajatorul a accesat adresa de posta electronica fara acordul dvs., in conditiile in care pc-ul este prop. firmei si asa cum chiar dvs. afirmati parola era memorata, prin urmare accesibila angajatorului.
Recomandat este sa discutati cu angajatorul si sa ajungeti la o solutie convenabila de ambele parti!
Am inteles ca deja s-a contractat un avocat pentru a efectua aceasta cercetare disciplinara. In plus deja mi s-a spus cand sa ma prezint la sediul firmei pentru a participa la aceasta cercetare disciplinara. Mai exista vreo sansa de a scapa macar cu desfacerea contractului de munca cu acordul partilor in aceasta situatie?
Nici angajatorul nu si-a respectat anumite puncte din cim, pot miza pe acestea?
1. Chiar daca vi s-a spus , dvs aveti posibilitatea sa depuneti cererea pentru incetraea c.i.m. cu acordul partilor.
In vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de persoana imputernicita de catre angajator sa realizeze cercetarea, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii. (art.251 alin.2 C.mun.)
Prin urmare, comunicarea orala ca in data de veti fi cercetat disciplinar nu are niciun efect juridic.
Convocarea la cercetarea disciplinara se poate trimite salariatului prin scrisoare recomandata la domiciliul sau resedinta comunicata de acesta angajatorului, in ipoteza refuzului primirii convocarii sau a lipsei salariatului din unitate.
Comunicarea convocatorului prin serviciile poştale, cu scrisoare recomandată cu dovadă de primire, sau înmânarea convocării personal şi atestarea primirii prin semnătură, pe un alt exemplar, sunt fară îndoială modalităţi de comunicare care nu pot fi contestate. ( C.A. Bucureşti, s. a VII-a civ., confl. muri. şi asig. soc., dec. nr. 5303/R/08.10.2012).
Nu mi-a oferit zilele de concediu de anul trecut, desi depusesem cerere de concediu, motivand ca e mult de lucru.
M-a pus sa muncesc si in pauza de masa motivand ca e mult de lucru.
Am efectuat sarcini care nu sunt prezente in fisa postului. De asemenea nu au nicio legatura cu codul COR pe care am fost incadrat.
Nu mi-a dat in scris cele relatate mai sus, dar pot justifica usor.
Am vreo sansa?
Am sters de fata cu angajatorul acele date confidentiale. Si nu exista nicio dovada ca as fi transmis mai departe acele date.
Din cate am inteles angajatorul doreste sa semnez si niste clauze suplimentare de confidentialitate. Ma pot lega de acest lucru pentru a nu imi inchide contractul disciplinar?