avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de comun acord..va rog sa ma ajutati!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de comun acord..va rog sa ma ajutati!

Buna ziua,

Am mare nevoie de sfatul dumneavoastra si va multumesc anticipat pentru raspuns.
Sunt casatorita cu sotul meu din 2003 ai am luat de comun acord decizia de a divorta. Problema este ca nici unul din noi nu stie cum se procedeaza.
Nu avem copii si nu ne dorim un proces de partaj...insa nu stiu daca este posibil acest lucru. Mentionez ca avem impreuna o garsoniera, cumparata in rate si inca neachitata si eu sunt asociata intr-o firma. Acestea sunt singurele bunuri comune si in privinta carora ne-am inteles.
Cum trebuie sa procedam pentru a intenta actiunea de divort si de a nu avea un proces de partaj?

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Valentina
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 23:45, 16 Decembrie 2007
Nu va obiga nimeni sa faceti si un proces de partaj.
Puteti promova divortul printr-o cerere semnata de amandoi, fiind indeplinite conditiile divortului prin acord (mai mult de 1 an de la data casatoriei si lipsa copiilor minori).
Va multumesc foarte mult!

In acest caz, imi puteti spune, va rog, cu ce documente este necesar sa ne prezentam?

Cererea de divort
Certificatul de casatorie in original
Taxa de timbru (39 lei) si timbru judiciar (0,30 lei).
Multumesc mult!
Putem cere ca citatiile sa vina pe alte adrese decat cea comuna de domiciliu?
Nu mai locuim momentan in acel judet!
Puteti cere acest lucru cu conditia sa specificati in cererea de divort adresele la care solicitati sa primiti citatiile si celelalte acte de procedura.

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza pentru inceperea divortului ? daponte stefan daponte stefan Buna ziua , M-ar interesa ce trebuie facut pentru inceperea unei actiuni de divort si care ar fi cheltuielile pentru realizarea acestuia ? De asemenea cat ... (vezi toată discuția)
Cum pot divorta fara mari cheltuieli? bogzoiu costel bogzoiu costel sunt casatorit de 15 ani,am 2 copii in varsta de 14 ani si vreau sa divortez de sotie.bunurile dobandite le pastreaza ea,copiii raman la ea vreau doar sa scap ... (vezi toată discuția)
Cedare parte de proprietate - apartament ContSters104700 ContSters104700 buna ziua/seara sunt co-proprietara a unui apartament impreuna cu sotul meu. apartameantul a fost cumparat de parintii sotului in momentul in care ne-am ... (vezi toată discuția)