avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cedare parte de proprietate - apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cedare parte de proprietate - apartament

buna ziua/seara
sunt co-proprietara a unui apartament impreuna cu sotul meu. apartameantul a fost cumparat de parintii sotului in momentul in care ne-am casatorit, am fost trecuti amadoi ca propritari. apartamentul nu a fost cadastrat si nici intabulat.
doresc ca apartamentul sa ramana pe numele sotului, noi fiind de comun acord sa divortam.
cum sa fac ca sa nu mai figurez si eu ca proprietara? as dori sa rezolv aceasta probleme inainte de actiunea de divort.
va rog mult daca stie cineva sa-mi zica ce proceduri legale exista? (eu am scris declaratie in care solicit acest lucru, am semnat si eu si sotul dar cum pot sa-i dau caracter de document oficial?)

Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:43, 25 Septembrie 2009
vindeti (donati) imobilul pe care il detineti catre un tert (parintii sotului, ca sa nu fie nici un fel de discutii) si astfel imobilul ramine in familie.
gabriela_rln a scris:

buna ziua/seara
sunt co-proprietara a unui apartament impreuna cu sotul meu. apartameantul a fost cumparat de parintii sotului in momentul in care ne-am casatorit, am fost trecuti amadoi ca propritari. apartamentul nu a fost cadastrat si nici intabulat.
doresc ca apartamentul sa ramana pe numele sotului, noi fiind de comun acord sa divortam.
cum sa fac ca sa nu mai figurez si eu ca proprietara? as dori sa rezolv aceasta probleme inainte de actiunea de divort.
va rog mult daca stie cineva sa-mi zica ce proceduri legale exista? (eu am scris declaratie in care solicit acest lucru, am semnat si eu si sotul dar cum pot sa-i dau caracter de document oficial?)

stimata doamna
o data cu actiunea de divort se poate introduce si actiunea de partaj de bnuri comune, actiune in care dvs puteti renunta la apartament in cadrul tranzactiei pe care o veti face. Este bine sa contactati un avocat care sa va redacteze actiunea atat pe cea de divort cat si cea de partaj.
multumesc frumos, o seara buna!
Cea mai buna solutie este partajul in cadrul procesului de divort. Iar la primul termen depuneti tranzactia in legatura partajarea imobilului, recuperand astfel taxa de timbru platita pentru partaj. Si astfel, apartamentul ii va reveni in totalitate sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament salmiroxa salmiroxa Dupa 1 an de procese prin care fostul sot cerea 100% imobil s-a ajuns in acest an sa inteleaga si el ca imobilul trebuie impartit . Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Tranzactie stefan69 stefan69 la primul termen de divort am facut o tranzactie ce consta in partajarea bunurilor dupa cum urmeaza ;imobil 50%-50%iar bunuri mobile impartite ... (vezi toată discuția)
Partaj apartment credit imobiliar veronica82 veronica82 Buna ziua, Sunt in discutii cu sotul meu pentru divort si partaj si problema principala este un apartament luat dupa casatorie printr-un credit imobiliar ... (vezi toată discuția)