avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj apartament

Dupa 1 an de procese prin care fostul sot cerea 100% imobil s-a ajuns in acest an sa inteleaga si el ca imobilul trebuie impartit . Intrebarea mea este urmatoarea :
Azi am primit comunicare : in urma ultimului proces de pe 17 martie:
si scrie asa:
Avand in vedere ca ambele parti au solicitat suspendarea cauzei avand ca partaj bunuri comune , in baza art 242 alin 1 pct 1 Cod procedura civila , solicita suspendarea cauzei pentru solutionarea vanzarfii apartamentului si impartirea banilor.
CE INSERAMNA ASTA ? EU SUNT SOMERA SI AM 2 COPII STUDENTI CARE VIN IN VACANTE SAU PENTRU WEKEND CA SA LE FAC MANCARE AICI.
Cat mai putem sta aici datorita suspendarii?
Imi imaginez ca legea din Romania nu da 2 bani pe copii ei in strada
Se judeca doar bunul
dar copiii sunt bunul societatii si ar trebui sa fie o portita de lege si pentru ei

Cel mai recent răspuns: Taisa , utilizator 22:14, 28 Martie 2011
pana vindeti bunul si impartiti banii
ce anume va nemultumeste, cum doreati sa-l impartiti ?
instanta va lasa o vreme sa-l vindeti si sa impartiti banii...
salmiroxa a scris:

Dupa 1 an de procese prin care fostul sot cerea 100% imobil s-a ajuns in acest an sa inteleaga si el ca imobilul trebuie impartit . Intrebarea mea este urmatoarea :
Azi am primit comunicare : in urma ultimului proces de pe 17 martie:
si scrie asa:
Avand in vedere ca ambele parti au solicitat suspendarea cauzei avand ca partaj bunuri comune , in baza art 242 alin 1 pct 1 Cod procedura civila , solicita suspendarea cauzei pentru solutionarea vanzarfii apartamentului si impartirea banilor.
CE INSERAMNA ASTA ? EU SUNT SOMERA SI AM 2 COPII STUDENTI CARE VIN IN VACANTE SAU PENTRU WEKEND CA SA LE FAC MANCARE AICI.
Cat mai putem sta aici datorita suspendarii?
Imi imaginez ca legea din Romania nu da 2 bani pe copii ei in strada
Se judeca doar bunul
dar copiii sunt bunul societatii si ar trebui sa fie o portita de lege si pentru ei

Seara buna :)

Speta:
-sotii au doar apartamentul comun - co-proprietari. Dupa divort, ce variante sunt ? Copiii sunt majori, dar locuiesc impreuna cu parintii, neavand unde altundeva. Daca sotia si copiii nu-l mai vor pe sot/tata in apartament, in fata instantei conteaza? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi proprietate imobil obtinut inainte de casatorie ionutmcinjau ionutmcinjau Buna seara. Sunt tanar, am 23 ani, recent am achizitionat un apartament pe numele meu cu surse provenite astfel ( 80% donatie parinti + 20% surse proprii-job). ... (vezi toată discuția)
Partaj cosmariama cosmariama buna, Mai pot sa deschid proces pentru partaj , a unui imobil care a fost bun comun, a fost vandut cu 1 luna inainte de divort,si banii fiind in locuinta ... (vezi toată discuția)
Drepturi mostenire sot supravietuitor Carmela68 Carmela68 Buna ziua! In urma decesului mamei si dezbaterii succesiunii am mostenit cota parte 1/2 din imobilul proprietate personala al mamei (doi mostenitori: eu si ... (vezi toată discuția)