avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... iesire din societate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

iesire din societate

Doresc iesirea dintr-un srl care are asociat unic, eu fiind asociat cooptat in urma cu 8 luni. Cum trebuie sa procedez ? nu am nici o pretentie baneasca, nici cel putin la valoarea acelor parti sociale ( 8% din capitalul social)
Va rog mult sa-mi spuneti daca se poate acum sau trebuie sa astept implinirea a 1 an( mai exact s-a facut marire de capital, prin asociat cooptat in luna XII 20009). Trebuie sa ma adresez in scris administratorului( asociat unic)?
Cum sa procedez?
Mentionez ca eu am plecat din localitatea unde este SRL-ul, iar aceasta societate nu are activitate .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 13:41, 23 Septembrie 2010
Daca ati participat la capitalul social, societatea respectiva nu are asociat unic, ci este un SRL cu 2 asociati, dvs fiind unul dintre ei.

Cea mai simpla varianta este sa cedati partile sociale pe care le detineti asociatului majoritar, insa este nevoie si de acordul acestuia.

Pentru inceput incercati sa luati legatura cu asociatul dvs sa vedeti care este pozitia sa cu preivire la iesirea dvs din societate.

Daca acesta nu este de acord, singura varianta este pe cale judecatoreasca.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces asociat minoritar in srl TDIonut TDIonut Buna ziua, Ma aflu intr-o speta putin mai complicata. Sunt asociat si administrator intr-un SRL in procent de 95%, asociatul minoritar fiind cooptat in firma ... (vezi toată discuția)
Marire de capital social viorica ama viorica ama Conform act aditional nr 1/21.12.2009 am participat la o soc.com. (SRL cu asociat unic) pentru marire de capital social cu aport in numerar, astfel devenind ... (vezi toată discuția)
Marire de capital social viorica ama viorica ama Conform act aditional nr 1/21.12.2009 am participat la o soc.com. (SRL cu asociat unic) pentru marire de capital social cu aport in numerar, astfel ... (vezi toată discuția)