avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deces asociat minoritar in SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deces asociat minoritar in SRL

Buna ziua,
Ma aflu intr-o speta putin mai complicata. Sunt asociat si administrator intr-un SRL in procent de 95%, asociatul minoritar fiind cooptat in firma doar din cauza ca eu la momentul respectiv mai eram asociat unic intr-o alta societate si prin urmare nu puteam detine aceeasi calitate. Practic asociatul minoritar nu a contribuit cu absolut nimic la infiintarea societatii, si mai apoi la functionarea acesteia. Ulterior, in 2009 la 3 ani de la infiintarea societatii asociatul minoritar a decedat. Statutul prevede functionarea in continuare a societatii cu mostenitorii legali. La acest moment 2015, trebuie sa fac anumite modificari de statut si de marire a capitalului social. Cum pot proceda avand in vedere urmatoarele:
- din cunostintele mele fostul asociat are doi copii pe care insa nu ii cunosc cu atat mai putin adresele de domiciliu
- avand in vedere lipsa acestuia de activitate de vreun fel in cadrul societatii cum se pot transfera cele 5 procente catre asociatul majoritar?
- deoarece este nevoie urgenta de marirea capitalului social al societatii, cum pot face acest lucru fara asociatul minoritar si ce implica acest lucru? diminuarea partilor sociale ale acestuia?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Srl - asociat minoritar: capital social, majorare capital social, divizare askator askator Societate comerciala: Istoric: 1. Infiintare: Societatea se infiinteaza ca S.A. prin divizare dintr-un S.A. mai mare (fost de stat). Cu ocazia divizarii ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social anjinsan anjinsan Daca intr-un SRL sunt doi asociati, unul cu 95% din capitalul social, iar altul cu 5% din capitalul social, se poate lua decizia majorarii capitalului social ... (vezi toată discuția)
Iesire din societate viorica ama viorica ama Doresc iesirea dintr-un srl care are asociat unic, eu fiind asociat cooptat in urma cu 8 luni. Cum trebuie sa procedez ? nu am nici o pretentie baneasca, nici ... (vezi toată discuția)