avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit neplatit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit neplatit

Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Sunt disperata. Anul trecut am facut un credit pe numele meu pentru o alta persoana . A platit ratele doar pana in luna martie a.c. iar de atunci banca ma ameninta . Am fost anuntata ca saptamana viitoare incepe executarea silita, mai multe detalii nu mi-au spus. Mentionez ca eu am apartament proprietate personala , dar nu am girat cu apartamentul , am facut credit de nevoi personale. Eu credeam ca-mi pune proprire pe salariu. Au dreptul sa inceapa executarea silita direct pe bunurile mele ? Cum as putea sa rezolv? Va rog mult , am nevoie de un sfat!!
Cel mai recent răspuns: ralu_k23 , utilizator 09:46, 24 Septembrie 2010
nu am calitatea necesara sa va raspund, insa din ceea ce stiu si sunt ferm convinsa ca asa este, in primul rand vi se va pune poprire pe salariu sau pe orice alt venit oficial pe care il aveti.Faptul ca vi s-a adus la cunostinta ca veti fi executata silit este un tertip folosit de recuperatorii de creante si chiar de executori.Cel mai bine este sa vorbiti cu banca la care ati facut creditul si sa le solicitati semnarea unei conventii de esalonare a creditului in functie de posibilitatile dvs banesti.
Va multumesc, asa credeam si eu ..dar multe persoane imi spun ca banca are dreptul sa treaca direct la executarea silita...acum nu pot sa stau cu mainile in san sa astept sa am " surprize" ( asa s-au exprimat cei de la banca ) sa raman fara casa. Nu stiu ce sa fac , situatia ma depaseste cu mult :sorry: #-o #-o #-o #-o
depinde si de suma. daca e o suma mare, da..in prima faza va pun poprire pe salariu, dar daca e vb de recuperat vreo 20000 euro, n-or sa stea o viata sa platiti in rate de 400 lei lunar, mai ales ca au si ce executa.
nenea ala pt care ati facut credit ce zice? aveti vreo dovada (un contract de imprumut) ca i-ati dat banii?
este vorba de 5000 de eur. Nenea ala ce sa zica..ca-i pare rau ca o sa rezolve...vorbe. Momentan nu am nici o dovada, dar ar fi de acord sa facem un contract..o chitanta la notariat. Dar cum m-ar putea ajuta asta? El nu are nimic pe numele lui.:( .Va multumesc pentru raspunsuri !
pune-l sa dea o declaratie notariala prin care sa recunoasca ca este beneficiarul de fapt si de drept al banilor ce au rezultata in urma contractarii creditului in valoare de ........, conform contractului nr............, din data de.............., credit finantat de banca ..............., in favoarea debitorului............
Va poate ajuta in cazul in care institutia bancara se indreapta catre dvs cu pretentii si executari.Dvs il puteti da in judecata pe acest domn pentru abuz de incredere.Cel mai bine ar fi sa luati legatura si cu un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperari cire35 cire35 Buna ziua.in anul 2008 am facut un imprumut la banca la care nu an girat cu nimic deoarece eu nu detin nici o proprietate.iar pana in februarie 2009 am fost ... (vezi toată discuția)
Executare silita co-ipotecari Geanina Maria Geanina Maria Ce se intampla cu co-ipotecarii dupa executarea silita daca creanta nu este acoperita? Daca imprumutantul nu are alte bunuri sau salariu iar eu in contractul ... (vezi toată discuția)
Executare silita girant mmus mmus Buna ziua, In anul 2008, sotul meu (actualmente fostul meu sot, intre timp divortand) a contractat un credit si eu l-a girat cu apartamentul. Intre timp el ... (vezi toată discuția)