Buna ziua, asociatia de proprietari din care fac parte are apa calda sistata din cauza datoriilor. In urma discutiilor cu asociatia nu sunt vesti prea bune ca s-ar putea plati macar minimul pt a da drumul la apa. Grav este ca nici caldura nu cred ca o sa avem la iarna.Credeti ca as putea face intr-un fel sa nu stau sa sufar din cauza railor platnici. Si sa va mai spun si ca datorita unei hotatari de consiliu nu am nici dreptul de a ma debransa de la caldura. Adica nu am dreptul sa-mi pun centrala... ce credeti ca as putea face din pdv legal. Pentru ca nimeni nu stie ce raspuns sa-mi dea...
va multumesc!
Puteti face cate cava:
- in plan personal sa va cumparati 1-2 instante pentru apa din baie si bucatarie, calorifere electrice pentru camerele in care stati mai mult.
- in planul asociatiei puteti cere presedintelui asociatiei sa-i actioneze pe restantieri in judecata;
- o adunare generala in care ati putea hotari sa puneti mana de la mana o cota individuala ca sa platiti restanta la furnizor pentru a va da drumul la utilitati, urmand ca la recuperarea sumelor de la restantierii actionati in judecata sa vi se inapoieze sumele platite suplimentar.
e destul de greu sa platim noi pt ca datoria este de peste 500 000 ron. asociatia cica incepe sa-i dea in judecata dar iti dai seama ca k asta o sa dureze f muuult . pana atunci noi o sa facem baita la lighenut......
500.000 RON? Ma intreb, blocul ala a platit vreodata utilitatile?
O solutie pe care o vad ar putea fi urmatoarea:
1. Actionati restantierii in instanta, asa cum spunea si dna Elga
2. Presedintele sa mearga la furnizor si sa incheie un acord de esalonare pentru a plati aceasta datorie in rate. Pana atunci poate obtineti niste decizii irevocabile si de la tribunal.