avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu functionar public
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu functionar public

Buna ziua!
Rasfoind legea salarizarii functionarilor publici am vazut ca pentru un inspector cls. I, grad profesional asistent cu studii superioare cota ar fi de 1,95. Aceasta cota se calculeaza la un salariu de baza de 705 Ron. Deci salariul pe care l-ar primi un inspector asistent cls. I , ar fi de 1410 Ron. Am calculat corect? Despre sporuri nu cred ca putem vorbi la un debutant iar despre suplimentul postului si al treptei nu prea am inteles....
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 23:05, 23 Septembrie 2010
In anul 2010, salariile, soldele si indemnizatiile lunare de incadrare se stabilesc potrivit art. 30 alin. (5) din Legea nr.330/2009, fara a fi utilizati coeficientii de ierarhizare prevazuti in anexele la lege.
"Despre sporuri nu cred ca putem vorbi la un debutant iar despre suplimentul postului si al treptei nu prea am inteles...."

1. Un debutant ar putea beneficia de spor de vechime (inclus in salariul de baza) daca are o vechime in munca de minim 3 ani. :)

2. Complicat sa cititi art. 49 si 50?...:rtfm:

LEGE-CADRU nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice

ART. 49
La 3 zile de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I, se abrogă:
14. Art. 31 alin. (1) lit. c) şi d) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 365 din 29 mai 2007, cu modificările şi completările ulterioare.
ART. 50
La 3 zile de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează următoarele drepturi salariale suplimentare stabilite prin acte juridice în favoarea personalului autorităţilor şi instituţiilor publice:
a) suplimentul postului şi suplimentul corespunzător treptei de salarizare;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare drepturi salariale stabilite prin acte juridice pheea pheea Buna ziua, doresc sa va multumesc pentru raspunsul de acum cateva zile privind recursul in interesul legii si sa va rog sa imi raspundeti la doua ... (vezi toată discuția)
Informatii - referitoare oug nr.71 /2009 hova430 hova430 In urma unei hotarari definitive si irevocabile referitoare la plata suplimentului postului (25%)din salariu de baza si a suplimentului corespunzator treptei ... (vezi toată discuția)
Legea 330/2009 andreescovic andreescovic Buna ziua! Ma numesc Ion Andrei si am o mare nelamurire referitor la aplicarea legii salarizarii unitare in domeniul bugetar: Se face referire la abrogarea ... (vezi toată discuția)