avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... incetare drepturi salariale stabilite prin acte ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

incetare drepturi salariale stabilite prin acte juridice

Buna ziua,
doresc sa va multumesc pentru raspunsul de acum cateva zile privind recursul in interesul legii si sa va rog sa imi raspundeti la doua intrebari:
va spuneam anterior ca avem o hotarare irevocabila de la curtea de apel privind acordarea sporurilor de 25%+25% (sporul treptei de salarizare si suplimentul postului) functionarilor publici.aceasta hotarare a fost pronuntata in data de 12.11.2009. Legea nr. 330/2009 publicata in mof.nr.762/09.11.2009, la art.50 spune:"la 3 zile de la data publicarii in mof., inceteaza urmatoarele drepturi salariale suplimentare stabilite prin acte juridice in favoarea personalului autoritatilor si institutiilor publice: a) suplimentul postului si suplimentul treptei de salarizare; b) sporul de mobilitate".
Intrebare: hotararea curtii de apel intra sub incidenta acestui articol? Plata drepturilor stabilite prin aceasta pentru perioada 01.01.2004 - 12.11.2009, se poate efectua?
Pentru intrebarea numarul 2:
o parte dintre colegii nostri au un proces in derulare pentru obtinerea acelorasi drepturi. Primul termen este pe data de 23.11.2009 la tribunalul teritorial. In aceeasi lege 330/2009, la art.49 se spune: La 3 zile de la data publicarii in mof, se abroga:pct.14 "Art.31 alin.1 lit.c si d din legea nr.188/1999,republicata, privind statutul functionarilor publici " (art.31 prevedea dreptul functionarilor publici la plata sporurilor de 25+25 amintite mai sus).
Intrebare: Daca se continua procesul si se obtine o hotarare favorabila functionarilor publici,(acestia solicita drepturile pentru perioada 01.10.2005 - 01.010.2009), aceasta mai poate fi pusa in executare?

Cel mai recent răspuns: liliz , utilizator 11:37, 23 Noiembrie 2009
Aceeasi problema este si in cazul functionarilor din vama.Am actionat in instanta institutia acum o saptamana. Avem sanse sa castigam? Am mai dat si cate 2 mil de caciula:sorry:
Din pacate, acordarea atat a suplimentului gradului a suplimentului postului, cat si a sporului de mobilitate, stabilite prin hotarari judecatoresti, in favoarea functionarilor publici/personalului contractual inceteaza in termen de 3 zile de la publicarea in Monitorul Oficial a legii 330/2009. Pe scurt, in termen de 3 zile de la publicarea legii, nu se mai platesc nici cele doua suplimente, nici sporul de mobilitate. Ce s-a luat pana acum e bun luat, ce nu... "long live Boc and company"#-o
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
Kyandra, moderator
Parea mea este ca desi legea salarizarii interzice de acum incolo plata sporului respectiv, pe perioada cat articolul acela a fost in vigoare trebuie platit si chiar se poate castiga in instanta si de acum incolo, repet, desi acum este abrogat.
1. Conform Constitutiei Romaniei, legea se aplica pentru viitor.
In consecinta, beneficiati de plata drepturilor castigate pe baza hot.jud. pentru perioada anterioara intrarii in vigoare a lg.330.

2. Instanta va judeca cauza prin prisma actelor nornative in vigoare in perioada pentru care se solicita plata drepturilor respective - cu respectarea termenelor de prescriptie bineinteles.

Pentru viitor se va aplica legea 330 deci fara spor .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 330/2009 andreescovic andreescovic Buna ziua! Ma numesc Ion Andrei si am o mare nelamurire referitor la aplicarea legii salarizarii unitare in domeniul bugetar: Se face referire la abrogarea ... (vezi toată discuția)
Informatii - referitoare oug nr.71 /2009 hova430 hova430 In urma unei hotarari definitive si irevocabile referitoare la plata suplimentului postului (25%)din salariu de baza si a suplimentului corespunzator treptei ... (vezi toată discuția)
Salariu functionar public ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! Rasfoind legea salarizarii functionarilor publici am vazut ca pentru un inspector cls. I, grad profesional asistent cu studii superioare cota ar fi ... (vezi toată discuția)