avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Aparatele etilotest
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Aparatele etilotest

Buna, unui prieteni ia fost dat sa sufle in etilotest, dupa care i-a fost suspendat carnetul pe termen de 90 de zile, daca etilotestul nu avea verificarea metrologica se poate recupera carnetul?
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 16:37, 1 Octombrie 2010
Teoretic ,da ,exista posibilitatea
Autoritatea competenta sa aprecieze daca au fost respectate normele in vigoare ,este instanta de judecata ,care poate fi investita cu actiune de catre partea interesata ,in termen de 15 de la comunicarea PV de constatare contraventie
pentru acest motiv se poate admite o plangere contraventionala, dar nu sperati prea mult; nu exista asemenea aparate fara a fi verificate metrologic macar scriptic daca nu si faptic.
avocat Cristina Popescu
Vedeti pe ce formular este intocmit procesul verbal pentru ca se specifica in lege : (1) Constatarea contraventiei de conducere a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care se afla sub influenta alcoolului se face prin testarea aerului expirat de acesta cu un mijloc tehnic certificat sau cu un mijloc tehnic omologat si verificat metrologic . Procesul-verbal a fost întocmit sau nu cu încălcarea prevederilor art. 181 alin. (1) din Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (republicată) care prevede că: “ în situaţia în care fapta a fost constatată cu ajutorul unui mijloc tehnic certificat sau unui mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic, poliţistul rutier încheie un proces-verbal de constatare a contravenţiei, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1D…”.
Modelul prevăzut în anexa nr. 1D din Regulament conţine în cuprinsul lui precizarea că: “Înregistrarea se păstrează la sediul unităţii 6 luni de la data constatării contravenţiei”, Verificati daca sunt respectate prevederile legale DE FORMA si fiti atent si la fond,deoarece ei gresesc continuu la aceste aspecte.
Ultima modificare: Joi, 23 Septembrie 2010
leus, utilizator
Veti gasi poate aparate radar neomologate dar dupa stiinta mea etiloteste nu, asta si pentru ca fapta de a te urca baut la volan este penala de la o anumita alcolemie in sus 0,80 in singe so 0,40 in aerul expirat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate contesta acest proces verbal? Samoschi Samoschi Reținerea permisului Petru 90 de zile pentru alcool 0,12Mg/L Și 9puncte amendă=1305 lei? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcolului bobo19189 bobo19189 mia fost retinu permisu avand o alcolemie de 0.47 in aer expirat si rezultatele de l a sange fiind 0.85 mia fost data dovada fara drept de circulatie si deja ... (vezi toată discuția)
alcooltest NarcisaDaiana NarcisaDaiana Daca am fost testat cu aparatul firmei Petrofac,nu trebuia sa ma duca la recoltare de probe biologice?? (vezi toată discuția)