avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiunea- controversa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiunea- controversa

uzucapiunea se poate invoca doar dupa 30 de ani sau si la mai putin timp?Pe de alta parte aceasta se calculeaza doar din 1990 sau se ia in calcul i perioada de dinainte de 1989? Ma refer la un teren intravilan , rural, detinut de mama de mai bine de 30 de ani, mai exact din 1978.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:36, 24 Septembrie 2010
Cu alte cuvinte, ar putea fi dobandit si intabulat acel teren ?Nu a fost cerut de nimeni, fiind detinut de familia mea neintrerupt, din 1978
Inca ceva:uzucapiunea se refera la posesia terenului de catre o singura persoana sau in acest caz merge si la urmas( de exemplu, teren detinut de mama, sa zicem 25 de ani , apoi de fiu 5 ani, etc) ?
Da, merge si asa. In sensul ca cele 2 posesii pot fi unite, astfel incat sa rezulteo posesie utila de 30 de ani( jonctiunea posesiilor) .
In acest caz , procentualmente , vorbind ce sanse ar fi ca sa pot castiga?
Sansele exista, insa ,in concret, trebuie analizata situatia si constatata indeplinirea tuturor conditiilor despre care am vorbit. Daca ar fi indeplinite , se poate uzucapa fara probleme. Sa avetisi inscrisuri prin care dovediti plata impozitelor, cat si alte mijloace de proba care v-ar putea fi de folos.

Alte discuții în legătură

Achizitie teren din jurul casei - uzucapiune posibila? catalinn008 catalinn008 buna ziua, am nevoie de un sfat. bunicii sotiei locuiesc intr-o casa de peste 20 de ani. In jurul anilor 2000 au cumparat casa de la primarie, insa nu si ... (vezi toată discuția)
Uzucapa ioanavasileteodora ioanavasileteodora Buna ziua! As vrea sa cunosc mai multe lucruri despre termenul de \"uzucapa\" si legile cere se aplica in acest caz. Mama mea foloseste si ingrijeste un teren ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate prin uzucapiune predacamelia86 predacamelia86 AM CUMPARAT ACUM 33 DE ANI O CASA CU TEREN, CURTE SI TEREN INTRAVILAN DE LA O BATRANA CARE NU AVEA SOT ,COPII SI CARE A DECEDAT . TERENUL TOTAL ESTE DE 3000 m2 ... (vezi toată discuția)