1. In adeverinta cu munca prestata in timpul noptii, sporul nu poate fi in suma. Daca adeverinta este emisa conform Ordinului nr. 687/2006, sporul va fi valorificat. Si, pentru ca scrieti de un procent, eu cred ca este emisa cu respectarea acestui act normativ. Vedeti ca va fi valorificat procentul mediu al sporului, asa cum apare in coloana 4 a adeverintei. Depuneti ambele adeverinte la casa de pensii si solicitati valorificarea lor.
2. La pct. 2 avem o problema. Ati scris urmatoarele:
(...) el a lucrat aceasta meserie (tamplar) si in perioada anterioara ( din 1966) cand sectia a apartinut de Industria Locala; acestia mi-au dat adeverinta cu sporurile de care a beneficiat dar pentru grupa de munca nu au dat; fiind aceeasi meserie, unde ma pot adresa pentru incadrarea si acestei perioade in conditii deosebite.
Nu va puteti adresa nimanui. Ultimul act normativ care a reglementat incadrarea in grupe de munca a fost abrogat in 01.04.2001. In 2010 nu se fac incadrari in grupe de munca in baza unor acte normative abrogate.
Presupun, totusi, ca in perioada 01.09.1977 - 01.08.1987 tatal dvs. a fost incadrat in grupa de munca dar, dintr-o eroare a celor de la resurse umane, aceasta nu a fost inscrisa in carnetul de munca.