avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie

Buna ziua,

- Am reusit sa gasesc arhiva IFET Constanta unde a lucrat tatal meu meseria de tamplar mobila, am obtinut adeverinta pentru grupa a II a de munca 01.09.1977 - 01.08.1987 (9 ani si 11 luni) si o adeverinta pentru aceeasi perioada in care este mentionat spor pentru orele de noapte (15%), nu sunt mentionate sumele lunare pentru orele de noapte; este luata in calcul aceasta adeverinta? vor avea influenta asupra cuantumului pensiei ?
- O alta problema ar fi faptul ca el a lucrat aceasta meserie (tamplar) si in perioada anterioara ( din 1966) cand sectia a apartinut de Industria Locala; acestia mi-au dat adeverinta cu sporurile de care a beneficiat dar pentru grupa de munca nu au dat; fiind aceeasi meserie, unde ma pot adresa pentru incadrarea si acestei perioade in conditii deosebite.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: florivasilache , utilizator 19:18, 15 Septembrie 2011
1. In adeverinta cu munca prestata in timpul noptii, sporul nu poate fi in suma. Daca adeverinta este emisa conform Ordinului nr. 687/2006, sporul va fi valorificat. Si, pentru ca scrieti de un procent, eu cred ca este emisa cu respectarea acestui act normativ. Vedeti ca va fi valorificat procentul mediu al sporului, asa cum apare in coloana 4 a adeverintei. Depuneti ambele adeverinte la casa de pensii si solicitati valorificarea lor.

2. La pct. 2 avem o problema. Ati scris urmatoarele:
(...) el a lucrat aceasta meserie (tamplar) si in perioada anterioara ( din 1966) cand sectia a apartinut de Industria Locala; acestia mi-au dat adeverinta cu sporurile de care a beneficiat dar pentru grupa de munca nu au dat; fiind aceeasi meserie, unde ma pot adresa pentru incadrarea si acestei perioade in conditii deosebite.

Nu va puteti adresa nimanui. Ultimul act normativ care a reglementat incadrarea in grupe de munca a fost abrogat in 01.04.2001. In 2010 nu se fac incadrari in grupe de munca in baza unor acte normative abrogate.

Presupun, totusi, ca in perioada 01.09.1977 - 01.08.1987 tatal dvs. a fost incadrat in grupa de munca dar, dintr-o eroare a celor de la resurse umane, aceasta nu a fost inscrisa in carnetul de munca.

Ultima modificare: Joi, 23 Septembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
multumesc mult pentru raspuns!

o zi buna va doresc!
Va rog frumos sa-mi spune-ti si mie adresa unde a-ti gasit arhiva de la IFET Constanta.
Va multumesc
Buna ziua,
Arhiva IFET Constanta se afla la "SC TREMULA SA TULCEA", str. Forestierului nr. 1, Tulcea, telefon 0240 537749, fax: 0240 506158.
mult succes!
Multumesc mult.
Va doresc o seara placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie grupa de munca si spor de noapte! jinx22 jinx22 Buna ziua, In vederea recalcularii pensiei bunicii mele, am solicitat si eu o adeverinta de grupa de munca si spor de noapte pentru periaoda 1982-1990 si am ... (vezi toată discuția)
Sporul pentru munca prestata in timpul noptii Doina Elena Doina Elena Va rog sa imi spuneti daca sumele platite pe statul de plata pentru ore de noapte, in perioada 1979-1990, au facut parte din baza de calcul pentru contributia ... (vezi toată discuția)
Este legal asha ceva? ella200870 ella200870 BUNA ZIUA, LUCREZ LA O FIRMA UNDE PRESTEZ SI PROGRAM DE NOAPTE. PE STATUL DE PLATA APARE SPORUL ACORDAT ORELOR DE NOAPTE, DAR IN CARTILE DE MUNCA NU ESTE ... (vezi toată discuția)