avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie grupa de munca si spor de noapte!
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie grupa de munca si spor de noapte!

Buna ziua,

In vederea recalcularii pensiei bunicii mele, am solicitat si eu o adeverinta de grupa de munca si spor de noapte pentru periaoda 1982-1990 si am primit pe adeverinta doar confirmarea incadrarii in grupa a doua de munca(cf ord. 50/1990), fara a se preciza sporul de noapte(cf ordinului nr. 687/2006), pe motiv ca nu exista rubrica in registrul angajatorului, in perioada respectiva(IFET Constanta). Mentionez ca firma care detine arhiva este o firma de insolventa si doamna jurist de acolo mi-a spus ca nu se poate face nimic in sensul asta(de a stabili cat este sporul de noapte si faptul ca bunica mea a lucrat). O posibila explicatie pentru care nu exista rubrica de spor de noapte e si faptul ca bunica mea era marinar si avea acelasi salariu, jobul presupunea automat 24/24 ore lucrate. Intrebarea mea este daca aceasta informare este corecta si daca nu, ce "argumente" sa ii aduc juristei respective si ce sa ii solicit pe adeverinta respectiva! Multumesc frumos!
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2015
jinx22, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:34, 5 Septembrie 2015
Sporul de noapte se opera pe pontaj si aparea in statele lunare de plata. Sa caute aceste documente care au regim de arhivare/ pastrare indelungata (daca imi amintesc bine cel putin 50 de ani).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie sandavasilescu sandavasilescu Buna ziua, - Am reusit sa gasesc arhiva IFET Constanta unde a lucrat tatal meu meseria de tamplar mobila, am obtinut adeverinta pentru grupa a II a de ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la grupa i de munca sau nu ioan abraham ioan abraham Ma numesc Abraham Ioan si am muncit si in grupa I de munca la Nitramonia Fagaras (de unde am obtinut adeverinta aferenta ) si apoi la Carbosin Copsa Mica,unde ... (vezi toată discuția)
Adeverinta grupa a 2 a de munca ,anterior 2001 pt. dosar pensie artemita artemita adeverinta este intocmita potrivit modelului prevazut la Anexa 14 din H. G. nr 257/2011 ,art.126 (1) pe baza pontajelor lunare . Casa de pensii nu o ... (vezi toată discuția)