Am un contrct de Dealer cu un operator de telefonie . Acum mi-a venit sa platesc rezilieri de contracte pentru persoanele care au reziliat contractul cu acest operator.
Clauza este de felul urmator :
-daca cinvea reziliaza contractul cu ei - eu care am gasit clientul voi plati din comisionul incasat sume destul d emari.
- si doi , pe factura respectiva imi apare si TVA -24%? - ori eu cand am incasat comisionu anul trecut am platit TVA-19% catre stat.
Ce pot sa fac in aceasta situatie ?
Sa va judecati cu ei, dar nu va fi usor - va trebui in primul rand sa solicitati instantei ca acea clauza sa fie apreciata ca si abuziva, ptr. ca d-voastra ati semnat contractul fara a face discutii cu privire la acest aspect. numai daca instanta admite acest capat de cerere, veti putea sa solicitati ca instanta sa constate ca nu datorati aceste sume de bani; nu va fi simplu deloc, dar merita incercat.
avocat Cristina Popescu
Obligatia dvs. contractuala s-a indeplinit in momentul incheierii contractului cu tertul ,in favoarea operatorului, sper ca acest lucru e stipulat in contract. Daca nu, va trebui sa demonstrati in raport cu prevederile legale. Consultati un avocat.
care considerati dumneavoastra ca ar fi pasii pentru a amana la plata aceasta factura? si deasemenea care ar fi pasii pentru a seconsidera nula aceeasta obligatie d eplata?
Reziliere contract
miha_ac
bunba ziua,
as dori sa stiu si eu daca este legal sa se rezilieze un contract(cumparare produse in rate ), fara sa fie instiintat cumparatorul.acum 3 ani am ... (vezi toată discuția)