avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident de circulatie

`In data de 1 sept 2010 am fost accidentat grav de un autoturism pe trecerea de pietoni.Am fost spitalizat 17 zile iar acum ma aflu sub ingrijire medicala ,imobilizat la pat cu multiple fracturi si o interventie chirurgicala.Fiind in drum spre serviciu a fost incadrat la accident de munca. Am solicitat certificat medico-legal care prevede necesar 110-120 zile ingrijiri medicale.
In vederea obtinerii de daune materiale si morale ce trebuie sa fac, cu cine trebuie sa ma judec?
Am inteles ca fapta se incadreaza la vatamare corporala grava si procuratura se va sesiza din oficiu fiind un caz penal.
Va multumesc mult, cu respect marian
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:22, 23 Septembrie 2010
In primul rand,este obligatoriu sa depuneti plangere penala impotriva faptuitorului in termen de doua luni de la data producerii accidentului-data de la care ati cunoscut faptuitorul.In ceea ce priveste accidentul de munca,daca angajatorul nu va despagubeste,il actionati in instanta cu actiune civila in pretentii la tribunalul din resedinta de judet.Daca in primul caz va judecati in proces penal cu cel care v-a accidenta-va constituiti parte civila cu pretentii de despagubire materiala si morala-in cel de al doilea caz va judecati cu angajatorul,in proces civil.

andymaurul
Ultima modificare: Joi, 23 Septembrie 2010
andymaurul, utilizator
Cu angajatorul nu am nici o problema imi va pati cm coform legii.
Faptuitorul accidentului este salariat la o firma de taxi si din cate am aflat este intr-o situatie financiara foarte precara, nu vad cum as obtine daune de la el.
As dori ca daunele sa fie obtinte de la firma de taxi, daca este posibil sau de la firma unde are RCA. Este posibil asa ceva si aproximativ in ce cuantum poate fi aceasta suma.
Multumesc
Numarul zilelor de ingrijiri medicale fiind peste 60 urmarirea penala se in miscare din oficiu, fara sa mai fie necesara depunerea unei plangeri penale.
Conducatorul auto (taximetristul) va face tot ce este posibil ca sa iasa "basma curata". Din aceasta cauza trebuie sa apelati la serviciile unor profesionisti.
Daunele materiale si morale se vor plati de catre societatea de asigurare, in limitele legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier Dash Dash Buna seara, Am suferit un accident rutier in urma caruia nu am avut nici o zi de spitalizare dar mai multe zile de recuparari medicale (30 de zile). As dori ... (vezi toată discuția)
Cuantum daune morale Luciana21 Luciana21 Buna ziua, va rog sa imi spuneti un cuantum al daunelor morale pe care as putea sa le solicit pentru o vatamare corporala din culpa;mi s-a sugerat sa fie ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier pe trecere de pietoni mihaela catalina mihaela catalina Buna ziua, Am 26 de ani și vineri (04/06)am fost accidentata pe trecerea de pietoni în fata la metroul Pipera. Am entorsa la picior și la mana ... (vezi toată discuția)