avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie in perioada de proba

buna ziua,

am o prietena care s-a angajat la un supermarket de o saptamana. a semnat un contract pe perioada nedeterminata ( in contract e specificat perioada de proba 30 zile ). la interviu nu i s-a spus decat ca va fi casier, insa in acest supermarket casierul face de toate; si este foarte multa munca fizica, iar ea nu are voie sa ridice ff mult. ar vrea sa isi dea demisia deoarece nu rezista fizic, iar in turele de dupamiaza se sta pana noaptea foarte tarziu si este obligata sa mearga acasa cu taxiul ( asa fac toti angajatii care nu au masina ), iar salariul oferit nu ii permite acest lucru. intrebarea ar fi: se poate demisie fara preaviz ( adica la zi)??

va multumim anticipat!
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 12:53, 24 Septembrie 2010
Art 31 alin. (4^1)/C muncii
Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta numai printr-o notificare scrisă, la iniţiativa oricăreia dintre părţi.
Demisia presupune, in mod obligatoriu, respectarea de catre salariat a unui preaviz de 15 zile calendaristice (pentru salariatii cu functii de de executie).
Se poate renunta la acest preaviz numai daca angajatorul este si el de acord sau fara acordul lui, in situatia in care angajatorul nu si-a indeplinit obligatiile din contractul individual de munca.
justme07 a scris:

buna ziua,

am o prietena care s-a angajat la un supermarket de o saptamana. a semnat un contract pe perioada nedeterminata ( in contract e specificat perioada de proba 30 zile ). la interviu nu i s-a spus decat ca va fi casier, insa in acest supermarket casierul face de toate; si este foarte multa munca fizica, iar ea nu are voie sa ridice ff mult. ar vrea sa isi dea demisia deoarece nu rezista fizic, iar in turele de dupamiaza se sta pana noaptea foarte tarziu si este obligata sa mearga acasa cu taxiul ( asa fac toti angajatii care nu au masina ), iar salariul oferit nu ii permite acest lucru. intrebarea ar fi: se poate demisie fara preaviz ( adica la zi)??

va multumim anticipat!

revin cu o nelamurire:

ideea era daca poate sa isi de-a demisia fara preaviz( adica demisie la zi ), in perioada de proba??
fara ca angajatorul sa o poata impiedica.
Ultima modificare: Vineri, 24 Septembrie 2010
justme07, utilizator
nu e cazul de demisie : o simpla cerere in care se mentioneaza ca se inceteaza c.i.m. in baza art.31 alin 4^1 c. mun. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie în perioada de proba Romanul08 Romanul08 Bună ziua, as dori sa demisionez din locul de munca actual. Cim este pe perioada nedeterminata dar am o perioada de proba de 90 zile, începând din 24 iulie ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba crisu_10 crisu_10 buna ziua.sunt angajat de 1 luna si putin la un magazin non stop.am solicitat demisia si vreau sa stiu daca e obligatoriu sa respect preavizul?mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Revisal-urgent sallai sallai daca angajez pe perioada de proba de 30 de zile, contractul de munca este pe perioada determinata sau se poata pe perioada nedeteminata? multumesc (vezi toată discuția)