acum 2 ani am facut un credit la BCR,la care nu am mai reusit sa platesc ratele de ceva timp,acum m-am trezit cu incuviitare de executare silita si am aflat ca intre timp creditul a fost cedat unei firme de recuperare care a apelat la un executor....dar eu nu am fost anuntata de nimeni..nici de banca nici de recuperator nici de executor...suma s-a dublat ..ce pot face?
1. cedarea creantei catre oricine, fara notificarea dvs. este probabil prevazuta in contractul initial de credit
2. nu era pana acum abligatoriu sa va anunte nimeni ca ... n-ati mai platit ratele si deci s-a reziliat contractul
3. fiindca s-a cerut incuviintarea executarii silite, este previzibil ca vaurma somatia si executarea silita, intr-una din modalitati (la alegerea recuperatorului / executorului): executarea garantiilor (daca ati garanta cu ceva), poprire pe venituri, vanzarea bunurilor mobile, vanzarea bunurilor imobile .
4. sigura posibilitate este sa luati legatura cu recuperatorii, sa vedeti daca sunt de acord cu o plata de bunavoie, in transe sau daca au aalte alternative amiabile. nu aveti cum sa-i obligati sa accepte asa ceva, depinde numai de recuperator.