Caz: unic mostenitor
In certificatul de deces dupa mama figurez cu 3/4 indivize.
Intre timp, tata vinde 5/8, adica (2/8=1/4 cat ii revenea si de la mine 3/8).
Am ramas cu 3/8, adica jumatate din 3/4 = 6/8 avute initial.
Nu facusem iesirea din indiviziune si la incheierea certificatului de mostenitor a declarat ce a vrut (fara teren intravilan si extravilan, desi la acea vreme avea act de proprietate).
A procedat legal?
Va multumesc!
Acest subiect a fost oarecum dezbatut in linii mari, dar pe masura ce obtin informatii situatia se schimba.
Intre timp tata a murit si mult mai tarziu (o saptamana dupa inmormantare) am intrat in posesia actului de vanzare cumparare.
Cumparatorii ma pot despagubi?
Tata - vanzatorul - nu a fost dat in judecata de unicul mostenitor pentru faptul ca nu a trecut in certificatul de deces dupa mama toata avutia care se impartea in 3/4 indivize pentru mine si, respectiv 1/4 indivize pentru el.
Dupa obtinerea vanzarii de la tata, cumparatorii - fii mei - au zis ca nu am ce cauta pe proprietatea lor.
Acum e acum. Am certificatul de mostenitor integral in cota 1/1 dupa decesul tatalui.
Oare ma vor da in judecata?
Plus faptul ca tata, prin notar, a vandut jumatate din cele 3/4 ale mele, in final revenindu-mi 3/8 numai constructiile de pe pamantul mamei.
Este firesc?
Ultimul certificat de mostenitor este cotat peste contractul de vanzare cumparare de doi lei - nepotism. Avutia de 260 mii EURO a fost vanduta pentru 7000 RON.
Iata un caz real si multumesc conducerii AVOCATNET pentru posibilitatea de a comunica public fiilor mei de 27 si, respectiv 30 ani, realitatea dura.
Va multumesc!
Caci 3/4 dintr-un intreg (bun propriu al mamei) da 3/4.
Dar 3/4 dintr-o jumatate (partea mamei din bunul comun) da 3/8.
In acest din urma caz (cand in masa succesoarala a mamei ar fi intrat doar o jumatate dintr-un bun comun), tata aduna 1/2 (partea lui in proprietate din bunul comun) cu 1/4 cota sotului supravietuitor din jumatatea moartei = 5/8.
Nu-mi spuneti ca prin alte topicuri ati facut aceasta precizare, caci nu sta nimeni sa memoreze speta dvs. (avem fiecare din noi o gramada de alte lucruri de tinut minte).
Apropo, va rog sa va hotarati in care topic doriti sa continuati discutia.
Ati deschis nenumarate topicuri pe marginea aceleiasi probleme (succesiunea parintilor si vazarea facuta de tatal dvs.) ceea ce este contrar regulamentului forumului.
Tot ceea ce veti mai deschide pe viitor despre acelasi subiect (indiferent ce titlu ii veti gasi) voi sterge fara avertisment.
Si daca va hotarati unde continuati discutia va rog sa folositi si tasta edit pentru a adauga in mesajul de aseara ceea ce v-ati amintit de dimineata (daca intre timp altcineva nu a postat un mesaj) pentru a evita scrierea mesajelor consecutive precum cele 3 de mai sus.
De asemenea, va rog sa va abtineti de la a mai povesti prin toate topicurile deschise de alti utilizatori despre patania dvs. Nu intereseaza pe nimeni; le au pe ale lor.
Calculele D-voastra coincid cu ale mele si ale notarului.
Dar, in final, dupa decesul tatalui, din partea D-lui nu-mi revine nimic?
Aceasta este intrebarea cheie. Va rog!
Succesiune
lolyy
as dori sa stiu ce cote revin mostenitorilor dupa succesiune.
mama a decedat de 12 ani. Tata sa recasatorit acum 6 ani si a vandut apartamentul si sa mutat ... (vezi toată discuția)