avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA mai e nevoie de CMR?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

mai e nevoie de CMR?

Buna ziua,
Mai este necesara intocmirea CMR-ului, in cazul achizitiilor intracomunitare, daca firma cumparatoare este inscrisa in Registrul Operatorilor Comunitari? Partenerii nostri de afaceri din Bulgaria si Austria spun ca este suficienta o declaratie a reprezentantului firmei cumparatoare prin care isi asuma raspunderea ca marfa mentionata in factura provine din......(tara exportatoare).... si este transportata in Romania.Nu am gasit nici o prevedere legala din care sa reiasa cele de mai sus.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 11:34, 24 Septembrie 2010
Orice transport international se face in baza unei scrisori de trasura, in cazul transportului rutier fiind CMR-ul.
Partea cu Registrul Operatorilor Intracomunitari tine de TVA - in cazul achizitiilor/livrarilor intracomunitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cmr-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile ue misstral misstral Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR? Cum pot face dovada efectuarii transportului daca ... (vezi toată discuția)
Marfa adusa din ungaria sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Am o intreprindere individuala. Vreau sa aduc marfa din ungaria, dar nu sunt platitor de tva si nici inregistrat la registrul operatorilor ... (vezi toată discuția)
Contract pentru livrari intracomunitare paradis paradis Buna ziua , Vreau sa fac livrari intracomunitare si nu stiu ce acte imi trebuie. Imi trebuie contract? Ce acte imi trebuie ptr transport? In afara de ... (vezi toată discuția)