avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Contract pentru livrari intracomunitare
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Contract pentru livrari intracomunitare

Buna ziua ,
Vreau sa fac livrari intracomunitare si nu stiu ce acte imi trebuie. Imi trebuie contract? Ce acte imi trebuie ptr transport? In afara de inregistrarea in Registrul Operatorilor Intracomunitari am nevoie de alte acte ? Va multumesc ptr ajutor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 15:00, 7 Februarie 2014
Orice relatie intre doi agenti economici presupune contract. ( intern extern... )
La orice livrare faceti CMR si PL- nota d elivrare, borderou sau altele (daca este cazul). Se factureaza fara TVA dar trebuie sa aveti dovada exportului( sau livrarii intracomunitare): adica CMR ul semnat - stampilat de primire de firma externa, extras de cont, factura de transport, s.a daca sunt.
De asemenea va trebuie asigurare daca dvs asigurati transportul. Daca il faceti cu o firma specializata intrebati ce asigura ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare de bunuri catre nigeria adrianabresug adrianabresug va rog sa ma ajutati cu un raspuns .o societate din romania doreste sa vanda produs finit catre nigeria .cum se factureaza cu tva sau fara ?operatiunea este o ... (vezi toată discuția)
Factura catre beneficiar non ue, livrare in stat ue gubernate gubernate Buna ziua, va supun atentiei urmatoarea situatie: o societate inregistrata in Romania, inregsitrata in scopuri de TVA, factureaza marfa unei societati din ... (vezi toată discuția)
Mai e nevoie de cmr? Lucia B. Lucia B. Buna ziua, Mai este necesara intocmirea CMR-ului, in cazul achizitiilor intracomunitare, daca firma cumparatoare este inscrisa in Registrul Operatorilor ... (vezi toată discuția)