avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contestare testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contestare testament

Sora tatalui a decedat , exista un testament in care lasa toate bunurile sotului .In mostenire intra si casa mostenita de la parintii ei?Fiind singura nepoata din partea ei am drept la mostenire?(Tatal meu e decedat).Am martori care cunosteau dorinta ei de a mosteni eu casa bunicilor la decesul ei.
Se poate contesta testamentul in conditiile date?Exista un termen limita in care se poate face?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 17:46, 24 Septembrie 2010
buna ziua.
testamentul verbal, ma rog aceasta dorinta defunctei ca dvs sa mosteniti anumite bunuri ce i-au apartinut, atata timp cat nu a fost concretizata intr-un testament care sa intruneasca conditiile de valabilitate prevazute de lege, nu produce niciun efect.
nu aveti sanse sa obtineti nulitatea testamentului.
rodica elena a scris:

In mostenire intra si casa mostenita de la parintii ei?

In mostenirea matusii dvs. intra TOT ce a avut ea in proprietate, indiferent de unde si de la cine a dobandit.
Dar mostenirea bunicilor dvs. s-a dezbatut? N-avea si tatal dvs. o cota parte din casa parinteasca? Pentru ca in acest caz in masa succesorala a matusii intra doar partea ei din casa parintesca. Nu si partea tatalui dvs. Aceasta din urma v-ar reveni dvs. ca mostenire de la tata.
Ultima modificare: Vineri, 24 Septembrie 2010
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire Vykynyky Vykynyky O familie are o casa si cateva terenuri in proprietate,are si doi copii fata si baiat .Fata pleaca de tanara din sat , se marita si cumpara impreuna cu sotul o ... (vezi toată discuția)
Succesiune Bogdan62 Bogdan62 Tatal meu s-a recasatorit in anul 1973,fara a rezulta vreun descendent,eu fiind singurul lui copil,care ii port numele.Sotia lui care a decedat,are o sora cu o ... (vezi toată discuția)