avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de mostenire

O familie are o casa si cateva terenuri in proprietate,are si doi copii fata si baiat .Fata pleaca de tanara din sat , se marita si cumpara impreuna cu sotul o locuinta la oras traiesc 30 de ani impreuna fara sa aiba copii. Baiatul ramane in sat in casa parinteasca, i-si intemeiaza o familie si are si doi copii si stapanesc si paminturile lasate de parinti deoarece acestia au decedat fara sa se faca nici o succesiune sau impartire a averii Decedeaza si baiatul si ramane nepotul in casa bunicilor si vinde si o parte din terenuri cu acte de mana (cu aprobarea tacita si dezinteresata a matusii)
Decedeaza si fata dupa 30 de ani de casatorie ,Iar acest nepot da in judecata pe sotul fetii si pretinde ca i se cuvine o parte din apartament deoarece defuncta nu are copii si el este nepot
Oare are intradevar dreptul la ceva ?
Ce pasi ar trebui sa urmez daca eu sunt sotul defunctei?
Nepotul da in judecata pe sotul defunctei lui matusi si cere o parte din apartament?
Nu exista nici un testament !!
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Vykynyky , utilizator 21:27, 26 Ianuarie 2013
Da, are dreptul la o parte din apartament. Pentru ca nu ati avut copii care sa inlature de la mostenire alte clase de mostenitori, nepotul de frate mosteneste.
Din jumatatea de locuinta care i-ar apartine fetei si intra in masa succesorala, dvs mosteniti jumatate, iar nepotul jumatate. Practic, 1/4 din apartament. Dar si dvs veti mosteni 1/2 si din celelalte bunuri ce au apartinut sau au fost mostenite de sotie.Aveti dreptul la 1/4 din casa parinteasca. In legatura cu terenurile, sotia a semnat ceva acte ? Puteti pretinde si un sfert din acele terenuri, vedeti ce acte aveti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
care ar trebui sa fie pasul urmator sa aflu ce drepturi si ce bunurii s-ar cuveni sotiei mele decedate de la parinti ei decedati si unde trebuie sa ma interesez ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentarea succesorala in clasa a ii-a de mostenitori M_arina M_arina In urma cu o luna a decedat sora tatalui meu. Nu a fost casatorita, nu a avut copii, parintii ei nu mai traiesc. A avut 4 frati, din care doar unu mai este ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune petricadracea petricadracea Ma adresez dvs. la rugamintea unui vecin cu urmatorul subiect la care nu am putut sa-i dau un sfat,nefiind competent. Decedeaza mama si in urma decesului se ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa decesul ambilor soti zoli_nt zoli_nt Acum 5 luni a decedat tatal meu,dupa 4 luni a decedat si mama mea vitrega cu care a fost casatorit 27 de ani. Dupa decesul tatalui meu nu a fost facuta ... (vezi toată discuția)