avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general FACTURA INCASATA DE 2 ORI
Discuție deschisă în Contabilitate în general

FACTURA INCASATA DE 2 ORI

Buna ziua,

ce ma sfatuiti sa fac in cazul in care incasez o factura de 2 ori, cum inregistrez in contabilitate.
Cel mai recent răspuns: ContSters166822 , utilizator 09:27, 27 Septembrie 2010
prima incasare ( d.p.v. cronologic ) stingeti clientul, a doua o inregistrati pe 473 si restituiti clientului a doua incasare
473 este un cont "sensibil", atrage atentia la un eventual control. Binenteles, nu este gresita nici folosirea lui 473 (totusi in 473 se tin sume despre care nu prea stiti de unde provin, ori dvs stiti destul de clar de unde vin banii si ce reprezinta), eu recomand sa evitati folosirea lui chiar si atunci cand este cazul. Mai degraba folositi: 462, 419...
eu as folosi ct.419 si cind returnati bani inchideti contul:D
Corect 462 avand in vedere functiunea acestui cont.
Multumesc mult pentru raspunsuri.

Cred ca am sa aleg 473, pentru a nu mai plati TVA aferent si voi restitui suma, iar la un control voi explica, pana la urma depinde de cine vine sa verifice si ce.

O zi buna tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma incasata in plus lidiao lidiao Am recuperat de la un client creanta printr-un executor judec. Am incasat de la client mai mult decat trebuia sa imi vireze.Nu am hartie decat cu incheierea ... (vezi toată discuția)
Cont 473 nefertiti_g nefertiti_g Buna ziua, soldul debitor al contului 473 se trece in bilant la creante sau la datorii? multumesc, (vezi toată discuția)
Monografie contabila incasare in numele unei societati Naftalina Naftalina Am incasat o suma dintr-un cont de persoana fizica in numele unei societati, prin virament bancar. Ulterior mi-a cerut chitanta ca sa -si poata recupera banii ... (vezi toată discuția)