avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... OUG 50/2010 -REFERIRI LA MARJA BANCII
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

OUG 50/2010 -REFERIRI LA MARJA BANCII

Buna ziua!
Referitor la OUG50 /2010 - in contractul initial incheiat cu banca nu era prevazuta o marja fixa a bancii ci doar dobanda variabila de 4.25%p.a. In actul aditional pentru a se alinia cerintelor OUG50 mi se comunica o dobanda in conformitatee cu OUG 50 d.p.d.v. al transparentei dar in care e inclusa o marja a bancii de 3.65% plus LIBOR CHF la3luni . E legala intoducerea marjei respective daca ea n-a existat pana acum? Daca da , e legal sa mi se impuna o anumita marja?
Multumesc!X-(
Cel mai recent răspuns: Jurist TM , utilizator 15:37, 24 Septembrie 2010
Daca dobanda contractata anterior era fixa nu au voie sa modifice dobanda decat cu acordul dvs. Daca dobanda era variabila, ei trebuie sa modifice metoda de calcul a dobanzii exact asa cum ati spus. Totusi nu sunteti obligat sa acceptati marja, negociati / OPC / tribunal / etc...
banca s-a conformat dispozitiilor ordonantei.
Mai multe informatii gasiti chiar pe site : www.avocatnet.ro/content/art...
:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda fixa sau nu? radu1984 radu1984 Buna ziua! Am un contract de credit ipotecar din 2008 cu dobanda 3.99% p.a. Nu este specificat ca in alte contracte: 3.99% p.a. - dobanda fixa Am ... (vezi toată discuția)
Notificare 2% plus alexteo alexteo Buna seara am un credit de nevoi personale cu ipoteca in urmatoarele conditii: moneda CHF; dobanda: variabila, calculata in functie indicele de referinta si ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar in chf marmih marmih Un credit ipotecar in CHF luat in 2007, cu dobanda fixa, printr-un act aditional incheiat in 2009, beneficiaza de o dobanda variabila calculata in functie de ... (vezi toată discuția)