avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general dobanzi si penalitati de intarziere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

dobanzi si penalitati de intarziere

Cred ca nu m-am exprimat destul de clar prin intrebarea mea. As vrea sa stiu daca se datoreaza majorari de intarziere sau dobanzi si penalitati de intarziere in situatia in care o institutie publica finantata partial din venituri proprii nu si-a facut reintregirea creditelor la sfarsit de an si a facut restituirea sumelor respective (cele cu care trebuia sa reintregeasca creditele) la bugetul de stat intr-un exercitiu financiar viitor. Daca se poate as vrea sa stiu care ar fi baza legala.
Multumesc din nou.
Ultima modificare: Vineri, 24 Septembrie 2010
ciandreea, utilizator
ORDONANŢÃ nr. 92 din 24 decembrie 2003 privind Codul de procedură fiscală actualizat
ART. 119
Dispoziţii generale privind dobânzi şi penalităţi de întârziere
(1) Pentru neachitarea la termenul de scadenţă de către debitor a obligaţiilor de plată, se datorează după acest termen dobânzi şi penalităţi de întârziere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati sau majorari de intarziere? adela05 adela05 cum este corect sa folosesc intr-un contract? penalitati sau majorari de intarziere? am auzit un zvon de la anre cum ca se foloseste, mai nou, expresia ... (vezi toată discuția)
Impozit din chirii bea_foris bea_foris Buna ziua, am urmatorul caz: persoana fizica cu dubla cetatenie(romana si ungara), cu domiciliul in Ungaria, inchiriaza din 2003 un imobil aflat in Romania. ... (vezi toată discuția)
Lmpozite teren cinevaoricine cinevaoricine Buna seara! Imi puteti spune va rog anul din care au inceput sa fie impozitate terenurile extravilan arabil? O alta intrebare: Care este procentul de ... (vezi toată discuția)