Am gasit un teren care este de vanzare. M-am prezentat la notar cu toti mostenitorii (sotia si 2 copii) si documentele de la Primarie si acolo au refuzat demersul pe motiv ca nu s-a facut succesiunea dupa moartea sotului si tatalui in anul 2007. In schimb in alt notariat altcineva cunoscut cumpara un teren doar cu acordul in fata notarului a tuturor celor in drept enumerati de Primaria in raza careia se afla terenul, desi nu exista nici o succesiune dezbatuta. Cine poate sa faca si pentru mine in varianta fara succesiune care este neconvenabila pentru mine?
Poate cealalta persoana cumpara drepturile litigioase...
In sfarsit, pt cumpararea in mod legal e necesar sa se dezbata succesiunea. Sa o dezbata, sa isi faca cadastru si intabulare si cumparati dupa aceea.
E zic ca notarul dvs. a procedat bine.
mare mirare ar fi sa gasiti vreun notar care sa faca vanzarea fara succesiune inainte (daca il gasiti, vreau sa-l stiu si eu ;) )
Nu stiu ce or fi cumparat cunoscutii dvs., dar fara succesiune nici macar nu este in interesul celui care cumpara sa dea banii, nu mai zic ca actele nu sunt in buna ordine (care ordine are si ea scopul sa nu indeseasca cele cozi de pe la usile tribunalelor).
Pai oamenii acestia 3 se inteleg, impart banii cum stabileste legea in cazul unei mosteniri, ar putea iesi scandal in mod sigur daca numai acest teren se vinde in cazul ca prin mostenire va apartine unuia singur. Deci nu sunt de acord cu ce spune *smeagul*, nu ma convinge ca se maresc cozile la tribunal.