avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale utilizarea unui un mobil, proprietatea unei persoane ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

utilizarea unui un mobil, proprietatea unei persoane fizice, de catre srl

Va salut,

Am o problema, va rog sa ma lamuriti.

Am infiintat de curand o societate comerciala cu raspundere limitata. Intentionez sa folosesc bunurile mele personale, calculator, imprimanta, scaner, proiector, etc pentru a-mi desfasura activitatea in cadrul societatii pe care am infiintat-o.

Va rog sa imi spuneti ce tip de contract s-ar potrivi in acest caz.
Nu doresc sa renunt la dreptul de proprietate asupra bunurilor in favoarea societatii pe care am infiintat-o.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 00:28, 25 Septembrie 2010
Se poate incheia un contract de inchiriere bunuri mobile. Ulterior va trebui sa il inregistrati la organul fiscal pentru impozitarea veniturilor astfel obtinute.
Poti face inchiriere, dar va trebui sa platesti impozit.

Sau poti face contract de comodat, caz in care nu platesti nimic.

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societati comerciale fara sediu Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Exista vreun tip de societate comerciala la constituirea careia nu se cere existenta unui sediu? (vezi toată discuția)
Investitii in sediul firmei in baza contractului de comodat Stefania26 Stefania26 Buna ziua , Va rog sa imi spuneti daca o societate poate efectua investiti (de genul amenajare,mobilat,schimbat instalatii,geamuri termopan,etc) la sediu in ... (vezi toată discuția)
Obligatii proprietar contract comodat sediu social R.Maktub R.Maktub Buna ziua, Cineva m-a rugat sa facem un contract de comodat ca sa isi poata deschide o firma cu sediul in apartamentul meu , fara sa il foloseasca , doar ... (vezi toată discuția)