avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... precizari ale ministrului muncii
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

precizari ale ministrului muncii

Ce sa inteleg din aceaste precizari? Pot sa nu depun declaratia de asigurare daca m-am infiintat in PFA in luna august?

e) daca exista persoane care au realizat pentru prima data, in luna august 2010, venituri profesionale, altele decat cele salariale, care se supun prevederilor OUG nr. 58/2010 si aveau ca termen maxim de depunere a declaratiei de asigurare data de 25 septembrie a.c., dar nu s-au conformat, pana la data de 10 a acestei luni, obligatiilor prevazute de OUG nr. 58/2010, pentru a beneficia de stagiu de cotizare pe luna august 2010, pot depune declaratia de asigurare conform OUG nr. 58/2010 pana la data de 25 septembrie a.c.

V
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 12:28, 25 Septembrie 2010
OUG nr. 58/2010 fiind in vigoare pe perioada 01.07.-10.09.2010, rezulta ca se depun declaratile pentru CAS si contributia de somaj, prin aplicarea cotelor de contributii asupra venitului lunar realizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai platesc contributii la somaj, pensie? nikuteau nikuteau Sunt PFA cod 7112 Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea. Este primul meu an ca PFA. Sunt si angajat cu carte de munca 2 ore la o ... (vezi toată discuția)
Casa de pensii alba nu accepta declaratiile oug 58/2010 Popu Popu Dupa cum spune titlu cei din Alba nu accepta declaratiile PFA-urilor care au contract/declaratie depusa pe legea 19. Ce e de facut, fiecare casa interpreteaza ... (vezi toată discuția)
Pfa traducator si interpret + angajata la o firma in afara domeniului - ce taxe trebuie sa platesc? Cbunescu Cbunescu Am urmarit multe discutii in ultima vreme legate de prevederile OUG 58, dar nicaieri nu am gasit explicatii pentru urmatoarea situatie, in care ma aflu: - ... (vezi toată discuția)