avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada preaviz cu sarbatori legale?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada preaviz cu sarbatori legale?

Pe perioada sarbatorilor legale si a concediului ce si-l ia toata firma (firma se inchide pentru 2 saptamani) in aceasta perioada, se considera perioada de preaviz?
Sau preavizul se mareste corespunzator acestei perioade?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: necunoscator , utilizator 09:31, 8 Decembrie 2007
preavizul se prelungeste cu perioada de concediu sau sarbatori legale daca acestea se suprapun
In codul muncii sunt prevazute 15 zile calendaristice...
Concediul reprezinta zile lucratoare, deci cele 15 zile calendaristice curg in timpul weekendurilor dintre sarbatori si concediu?
Daca firma declara concediu de odihna acele zile lucratoare, pot spune ca vin la serviciu pentru efectuarea zilelor de preaviz?
Despre ce vorbim? Vorbim despre demisie? Pentru ca in Cod am pe undeva "lucratoare" si prin alte pariti "calendaristice". (demisie)
La tine in CIM ce scrie despre preaviz?
Daca vorbim despre demisie si ai preaviz de 15 zile calendaristice ... le numeri pe calendar. Nu te interesaza daca una e Craciun....alta Anul Nou....15 sa-ti iasa la numaratoare.
Sau mai bine stabilesti cu angajatorul data exacta a incetarii CIM. Are dreptul sa renunte la tot sau la o parte din previz.
Cererea este ceva la genul : doresc incetarea CIM cu data de (xx ianuarie 2008) prin acordul partilor, altfel cererea devine demisie.
Deci este initial cerere de incetare cu acordul partilor, si am pus data la care trebuie sa ajung la noul loc de munca. Vreau sa stiu cand (cel mai tartziu) sa-mi depun cererea, nici sa nu plec mai devreme dar nici sa nu pot ajunge la noul loc de munca.
Vreau sa stiu daca este OK din punct de vedere legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in timpul concediului de crestere copil dwinter dwinter Buna ziua, Din februarie anul curent sunt in concediu de crestere copil cu contractul suspendat. Firma a angajat in locul meu o persoana cu contract de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical urmat de preaviz aprilie1 aprilie1 Sunt in concediu medical pana pe data de 4 ianuarie.Problema cea mare este ca cei de la firma nu m-au crezut si mi-au retras si prima de Craciun si postul de ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz radu587 radu587 Buna, As dori sa imi dau demisia de la locul de munca si am cateva intrebari legate de perioada de preaviz. Perioada mea de preaviz este de 15 zile. Eu mai ... (vezi toată discuția)